back to top
17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από το Μοσχάτο μέχρι τα Πατήσια.
Στο καθοδικό ρεύμα του Κηφισού έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από την Λυκόβρυση μέχρι την έξοδο για Ίλιον, λόγω σύγκρουσης ΙΧ με φορτηγό.

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από την (ΑΣΟΕΕ). Επίσης, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Tο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου για το 2030, στοχεύει να αναδείξει την περιοχή «σε πραγματικό πρωταγωνιστή, όχι μόνο στην Ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή , στην προστασία του Περιβάλλοντος στην ποιότητα ζωής», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος που εκπονήθηκε από κοινού με την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προηγουμένως επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες και εργαστήρια που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα και την τεχνολογία στην περιοχή των Ιωαννίνων. Σε λίγη ώρα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων.

«Η μάχη που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας εως τις 21 του Μάη είναι μία μάχη που αφορά τη ζωή μας» δήλωσε από την Κόρινθο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε την κοινωνία. Ο κ. Τσιπρας αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης και έθεσε το δίλημμα των εκλογών απευθυνόμενος, όπως είπε, «σε όλους τους πολίτες, που έχουν δουλέψει και βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται». Τα διλήμματα, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι «προστασία της περιουσίας ή λεηλασία της.

Σε ισχυρό διψήφιο ποσοστό κάλεσε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκη, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας με νόημα: “Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση”.

Ακρογωνιαίος λίθος” στην πολιτική τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων” είναι από τη μία η “σταθερότητα”, δηλαδή η κερδοφορία του τραπεζικού συστήματος και από την άλλη το -όσο γίνεται μεγαλύτερο- “ξεζούμισμα” των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών σχολιάζει το ΚΚΕ.

Την πεποίθηση του ότι έχουμε φθάσει κοντά στο τέλος αύξησης των επιτοκίων εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Στις 12:30 αύριο το μεσημέρι ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να ενημερώνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο και πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Τάκη Μαλακατέ για την πορεία του έργου.

Ξεκινά αύριο το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα. Σήμερα πρεμιέρα στα supermarket έκανε το “Καλάθι του Πάσχα” – θα ισχύσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Η τιμή του εισαγόμενου οβελία διαμορφώνεται στα 11 ευρώ το κιλό. Στα 12 – 14 ευρώ το κιλό αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή των εγχώριων αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία. “Το νέο «καλάθι» για το Πάσχα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά εντείνει τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού”, σχολίασε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Έως τις 9:00 και σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω στάσης των εργαζομένων, που ζητούν ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες. Νέα στάση εργασίας και αύριο, τα οδικά μέσα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 μμ.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείου του Μιλάνου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, εξαιτίας πνευμονίας η αναπνοή του, υποστηρίζεται μηχανικά.

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει από αύριο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στις αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερλίγκα, Βόλος – ΑΕΚ 0-1, στο ημίχρονο στις 7 και μισή Άρης – Παναθηναϊκός και στις 21.00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Στις 22.00 Μπαρτσελόνα- Ρεάλ Μαδρίτης για το Κύπελλο Ισπανίας στο ποδόσφαιρο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές από το μεσημέρι ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα