back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε «για θεσμικές ακροβασίες και ερασιτεχνισμούς που αποτελούν τους καλύτερους χορηγούς της ακροδεξιάς και του μορφώματος Κασιδιάρη», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, στην Βουλή, για την τροπολογία που βάζει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.

Διακινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε ευτράπελα, ανέφερε καλώντας την κυβέρνηση έστω και στο παραπέντε να σοβαρευτεί και να μη δημιουργεί την εικόνα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. «Φτιάξατε μια τροπολογία και ένα νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν καταφέρατε να πείσετε τους δικαστές του αρμόδιου τμήματος και για να το καταφέρετε αυτό ο Υπουργός επικρατείας ξεμονάχιαζε ανώτατους δικαστικούς σε καφενεία πέριξ του Μαξίμου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι καθημερινή και γίνεται εκεί στους δρόμους, δεν θα την δώσουν διάτρητες τροπολογίες Βορίδη το αντίθετο θα κάνουν» σημείωσε ο κος Τσίπρας και κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει στην τροπολογία που είχε καταθέσει προ διμήνου ο ΣΥΡΙΖΑ επί των θέσεων των Συνταγματολόγων Αλιβιζάτου- Κοντιάδη.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, είπε ότι ο ισχυρισμός που ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ.Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία των φασιστών. Για τη συνάντηση που είχε ο κ Γεραπετρίτης με τον κ Τζανερίκο ανέφερε ότι έγινε προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα και πως ήταν θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη. «Σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις στο αντισύστημα και στη θολούρα των αγανακτισμένων» είπε ο κ Βορίδης καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί στο στρατηγικό στόχο θωράκισης της δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε μία ομιλία του, τα άπαντα των ψεμάτων που εκστομίζει όλη την 4ετία. ….δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια που τον συντρίβει ηθικά και πολιτικά”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και προσθέτει: ” Η αλήθεια των γεγονότων δείχνει πόσο αποτυχημένος πρωθυπουργός υπήρξε.

Νάρκη στα θεμέλια της καταρρακωμένης αστικής δημοκρατίας του τόπου», χαρακτήρισε την τροπολογία για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως ανέφερε, «κάθε φασίζον κόμμα μπορούμε να το εξαφανίσουμε μόνο στην κάλπη και με κινηματικές δράσεις», ενώ απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΝΔ, είπε ότι «εσείς που ανεχθήκατε και εκθρέψατε στους κόλπους σας κάθε ακροδεξιό εσμό, δεν μπορείτε να κατηγορείτε την Αριστερά ότι κλείνει το μάτι στο μόρφωμα Κασιδιάρη».

Τον στόχο της ανάπτυξης για όλους αναδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση νωρίτερα νέου βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Είχαμε σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και έχουμε σχέδιο για το μέλλον. Για να πάμε τολμηρά μπροστά”, αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Από την 1η Μαΐου και για έναν χρόνο παγώνουν τα επιτόκια των ενήμερων στεγαστικών δανείων σε επίπεδα κοντά ή και κάτω του 3%, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας των τραπεζών με το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη, σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη από Πειραιώς και Eurobank.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η 12χρονη στην Εισαγγελία Ανηλίκων κατόπιν παραγγελίας της ανακρίτριας για την υπόθεση του Κολωνού. Το κορίτσι φέρεται να μίλησε ακόμη για περισσότερα από 10 νέα άτομα που εμπλέκονται.

Μήνυση εναντίον των τριών ιατροδικαστών, που κατέθεσαν με τις ιδιότητες των μαρτύρων υπεράσπισης – τεχνικών συμβούλων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, υπέβαλαν οι γονείς του 19χρονου ζητώντας να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα πρακτικά της δίκης με το περιεχόμενο των καταθέσεών τους και των ιατροδικαστικών γνωματεύσεων που συνέταξαν. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντίδραση από μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης, που καταλόγισε στην πολιτική αγωγή «ένδεια επιχειρημάτων». Νωρίτερα η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καταλόγισε προσπάθεια παραπλάνησης σε έναν εκ των ιατροδικαστών. Η δίκη διεκόπη για τις 24 Απριλίου.

Επεισόδιο μεταξύ έξι ατόμων σημειώθηκε τη νύχτα στην πλατεία Κολωνακίου που κατέληξε στη σύλληψη ενός 33χρονου ποδοσφαιριστή υπηκοότητας Ισραήλ με την κατηγόρια της ασέλγειας σε βάρος νεαρής κοπέλας. Περισσότερα θα μας πει ο Ανδρέας Χανιάς…

Για την τύχη των μαθητών που εμπλέκονται στην υπόθεση bullying του 15χρονου αναμένεται να αποφασίσει σήμερα ο Σύλλογος Διδασκόντων στο Αρσάκειο. Οι γονείς ζητούν την απομάκρυνση των νταήδων μαθητών ενώ το σχολείο έχει ενημερώσει ότι για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Νέα στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά από κάταγμα στο ισχίο, ενώ ύστερα από χειρουργική επέμβαση έμεινε για ένα 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Σίβιο Μπερλουσκόνι από τον προσωπικό του γιατρό στο νοσοκομείο του Μιλάνου Σαν Ραφαέλε. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας εισήχθη πριν από μια εβδομάδα με λευχαιμία. Ο ασθενής δεν μπορεί ακόμη να σηκωθεί ούτε να περπατήσει. Για πρώτη φορά μπόρεσε να μείνει καθιστός δήλωσε νωρίτερα ο γιατρός του.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Πρώτοι αγώνες απόψε για τη φάση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 22.00 το βράδυ Μπενφίκα – Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια. Άνεμοι δυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα