back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανάπτυξη 2,6% βλέπει φέτος για Ελλάδα το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του η χώρα θα «υπεραποδώσει» έναντι της ευρωζώνης. Προσδοκά ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 4% ενώ η ανεργία θα μειωθεί στο 11,2% φέτος και στο 10,4% το 2024 από 12,2% το 2022. Την ίδια ώρα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας προσέγγισε σήμερα η Ελλάδα καθώς η προσδοκία αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Standard & Poors σε συνδυασμό με την θετική έκθεση που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ διαμόρφωσαν ένα θετικό κλίμα στις αγορές.

Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Βουλή για την τροπολογία που βάζει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε “για θεσμικές ακροβασίες και ερασιτεχνισμούς που αποτελούν τους καλύτερους χορηγούς της ακροδεξιάς και του μορφώματος Κασιδιάρη”, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει στην τροπολογία που είχε καταθέσει προ διμήνου ο ΣΥΡΙΖΑ επί των θέσεων των Συνταγματολόγων Αλιβιζάτου- Κοντιάδη.
Ο ισχυρισμός που ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία των φασιστών”, απάντησε ο ΥΠΕΣ, Μάκης Βορίδης.
Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρχει μέσα στη Βουλή εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα πολιτικού κόμματος τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Η δράση των εγκληματικών ναζιστικών μορφωμάτων, δεν είναι μια εκκρεμότητα που κλείνει με μια νομοθετική ρύθμιση και επικίνδυνες προβλέψεις στις οποίες στηρίζεται η θεωρία των δύο άκρων», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Νάρκη στα θεμέλια της καταρρακωμένης αστικής δημοκρατίας του τόπου”, χαρακτήρισε την τροπολογία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Τον στόχο της ανάπτυξης για όλους αναδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση νέου βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Είχαμε σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και έχουμε σχέδιο για το μέλλον. Για να πάμε τολμηρά μπροστά”, αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Τα διλήμματα στις εκλογές είναι ξεκάθαρα: «δικαιοσύνη ή αδικία, εντιμότητα ή διαφθορά, αλήθεια ή συγκάλυψη, αλλαγή ή Μητσοτάκης», δήλωσε προ ολίγου ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίλιον.
Έκανε σαφές ότι «οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα είναι εκλογές διαμαρτυρίας, «θα είναι εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα μας κυβερνήσει αύριο».

Στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

«Έλπίζουμε σε ήρεμο κλίμα με την Τουρκία-Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν είναι αντικείμενα διαπραγμάτευσης’’ τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Την επίθεση που δέχτηκε τον προηγούμενο μήνα στην οικία της στην ΝΕάπολη Εξαρχείων, δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων καταδίκασε με ψήφισμα του ο Δήμος Αθηναίων.
Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ και Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.
Τα τρικκάκια δεν είναι τρομοκρατία, λένε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος τόνισε «η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία και ο ίδιος δεν μπορεί να δεχθεί την όποια μορφή της. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει διαφορετικό ψήφισμα συμπαράστασης προς την δικηγόρο του δήμου που να καταδικάζει την όποια τρομοκρατική πράξη».

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού θα τεθεί και ο βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος εμπλέκεται στο Qatargate. Την Μ. Πέμπτη αναμένεται να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή.

Ακινητοποιημένα από τις 10 το βράδυ μέχρι την λήξη της βάρδιας λεωφορεία και τρόλεϊ .

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας άναψε το «πράσινο φως» για την άμεση σφράγιση 10 καταστημάτων εστίασης τα οποία, κατά εξακολούθηση εντοπίστηκαν στη διάρκεια των ελέγχων να παραβιάζουν το νόμο που ισχύει για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζο – καθισμάτων. Τα 8 από τα 10 καταστήματα που οδηγούνται σε προσωρινό λουκέτο βρίσκονται στο Κολωνάκι, ένα στην Αποστόλου Παύλου και ένα στο Κουκάκι.

Η ιταλική κυβέρνηση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.
Παράλληλα, διατέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Την πρόκριση στον τελικό των κρίκων το Μεγάλο Σάββατο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αττάλεια εξασφάλισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Πρώτοι αγώνες απόψε για τη φάση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μία ώρα, Μπενφίκα – Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα