back to top
17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, έπειτα από καταγγελία για παρενόχληση. “Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση”, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας ζητεί ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης, σημειώνοντας: “Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη Δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας”. Όπως, επίσης, τονίζει, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του.

Με δυσκολία γίνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική, καθώς ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι καθυστερήσεις ξεκινούν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στο τμήμα από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια του Καλαμακίου, όπου παρατηρείται ανάσχεση 200 μέτρων. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα. Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Με πληρότητες που φθανουν το 75% επιστρέφουν τα πλοία στα λιμάνια της χωρας, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που παρατείνουν τις διακοπές τους. Συνολικά για σημερα από Πειραιά Ραφήνα και Λαύριο εχουν προγραμματιστεί 35 ακτοπλοϊκά δρομολόγια και 30 για τον Αργοσαρωνικό. Με το πρόγραμμα των δρομολογίων της Κυριακής κινούνται σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, λεωφορεία, τρολέί, Μετρό και τραμ.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν, με τον Π Ο Υ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 97 νεκρούς και 365 τραυματίες. Πριν από λίγο, ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου του εθνικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, αναφέροντας ότι οι μεταδόσεις θα συνεχιστούν. Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητούν Ουάσιγκτον και Λονδίνο. Στιγμές αγωνίας για τους περίπου 60 Έλληνες που ζουν στη χώρα – 15 άτομα, μεταξύ τους και Έλληνες, αλλά και 3 παιδιά, παραμένουν εγκλωβισμένα στον Ναό του Ευαγγελισμού, χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και ενώ απ’ έξω ακούγονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί. Με εντολή του Νίκου Δένδια έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό εάν έδωσαν άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, εμπλέκοντας έτσι έμμεσα την Ελλάδα στον εμφύλιο. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις”, τονίζει η Κουμουνδούρου. “Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε προεκλογική τροχιά από αύριο και πάλι η χώρα. Την Κέρκυρα επισκέπτεται μεθαύριο, Τετάρτη του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το Σάββατο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα επισκεφθεί την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και η χώρα, επισήμως πλέον, να οδηγηθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου. O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αύριο επισκέπτεται το Λαύριο, ενώ την Τετάρτη θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ωδείο της Δράμας.

Ελεύθερη θα είναι αύριο Τρίτη του Πάσχα η είσοδος στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία όλης της χώρας, που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την Διεθνή ημέρα Μνημείων.

Ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, κάλεσε τη Μόσχα να απελευθερώσει τον επί χρόνια επικριτή του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά, ο οποίος καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα σε 25ετή κάθειρξη κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για προδοσία.

Ο πύραυλος Starship ο οποίος κατασκευάστηκε από την εταιρεία SpaceX του Αμερικανού μεγιστάνα Ίλον Μασκ και ήταν από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά του στοιχήματα, δεν έκανε τελικά την παρθενική του εκτόξευση λόγω τεχνικού θέματος. Αναμένεται νέα προσπάθεια για την εκτόξευση Starship σε 48 ώρες.

Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό είναι ο Τζενάρο Γκατούζο, με τον Ιταλό τεχνικό να είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ερυθρόλευκους.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα