back to top
16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε -σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας- η πρώτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που εξετάζονται σήμερα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας.

Ο Αθήνα 9.84 και φέτος συνεργάζεται με τα φροντιστήρια Διακρότημα, οι καθηγητές των οποίων θα δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

Πρεμιέρα σήμερα εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου.

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας από σήμερα έως και τις 15 του μήνα προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Επαναβεβαίωση της εντολής της 21ης Μαΐου για μία ΝΔ ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου», ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Θέρισο Χανίων.

«Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε”, τόνισε χθες από τη Νίκαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Ακροκέραμο Κερατσινίου και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

«Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της ΝΔ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νικος Ανδρουλάκης. Σήμερα περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται από σήμερα οι μεταβιβάσεις ακινήτων. Για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ μέχρι και τη βεβαίωση Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, υπόχρεοι και εμπλεκόμενοι χωρις φυσική παρουσία στην εφορία, αλλά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα διεκπεραιώνουν εύκολα και γρήγορα τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας . Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr

Σήμερα αναμένονται οι ψηφοφορίες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών για καταγγελία βιασμού σε βάρος του προ τριετίας αλλά και της Μαρίας Σπυράκη για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Και για τους δύο έχει αποφανθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας τους η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Οι ΥΠΕΞ των χωρών μελών του NATO συζητούν σήμερα για τις νέες αμυντικές δαπάνες και για τη μελλοντική σχέση της στρατιωτικής συμμαχίας με την Ουκρανία κατά την άτυπη Σύνοδο που πραγματοποιείται στο ΄Οσλο με τη συμμετοχή και της Σουηδίας. Στην σύνοδο συμμετέχει και ο Έλληνας υπηρεσιακός ΥΠΕΞ Βασίλης Κασκαρέλης.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα από την σύνοδο ότι -μετά από επικοινωνία που είχε στις αρχες της εβδομάδας με τον Ταγιπ Ερντογάν – πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία «στο εγγύς μέλλον», προκειμένου να προσπαθήσει να άρει τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία το συντομότερο δυνατό».

Συνελήφθησαν αργά το βράδυ τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 17 ετών με την κατηγορία της επίθεσης στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, στην Πανόρμου.

Ένα ακόμα περιστατικό βίας ανηλίκων. Ενας 15χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Ηλιούπολη για ληστεία σε βάρος 13χρονου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο κατηγορούμενοι ακινητοποίησαν, με την απειλή μαχαιριού, τον ανήλικο και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του.

Σώοι, σε βραχώδη ακτή της Χερσονήσου, εντοπίστηκαν το πρωί από άνδρες του Λιμενικού, ο 23χρονος Έλληνας και ο 26χροος αλλοδαπός που αγνοούνταν από χθες στη θαλάσσια περιοχής νότια της Κρήτης ενώ επέβαιναν σε σκάφος.

Το πρώτο κρίσιμο στάδιο πέρασε η συμφωνία για το χρέος στις ΗΠΑ. Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν με ευρεία πλειοψηφία κείμενο που αναστέλλει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους ως το 2025, αποτρέποντας τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών.

Οι αρχές της καναδικής επαρχίας της Νέας Σκοτίας ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού και των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστούν oι μεγάλες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Ανοιχτή για το κοινό ως τις 6 Ιουνίου η έκθεση στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων υπό τον τίτλο: «Αθήνα 9.84: η γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας», με αφορμή τα γενέθλια του σταθμού, που χθες έκλεισε τα 36.

Σήμερα η προσέλευση θα γίνεται από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα.

Η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής σε πολλούς ανθρώπους που έχουν εργαστεί και μοχθήσει για την ελεύθερη ραδιοφωνία είπε μιλώντας στον Αθηνα 984 ο επιμελητής της αρχιτεκτονας Κωσταντίνος Πίττας, υπογραμμίζοντας ότι μέσω αυτής υπονοείται μια ανάγκη να υπάρχει ένας χώρος που θα εκτίθεται μόνιμα αυτό το υλικό και ένα Μουσείο Ραδιοφώνου, όπως υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

KΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα