back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ε. Βασιλικός: Οι αυξημένες αφίξεις στο αεροδρόμιο δεν αποτυπώνονται στις πληρότητες των ξενοδοχείων

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός στη χώρα μας τη φετινή σεζόν θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο ρεκόρ, όπως ίσως αναμενόταν, διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού, Ευγένιος Βασιλικός μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Σε ότι αφορά στην Αθήνα, όπως επεσήμανε, η ενίσχυση της ποιοτικής της εικόνας σε συνδυασμό με την αναγνωρισιμότητα του παραλιακού της μετώπου καθώς και των νησιών του Αργοσαρωνικού, έχει συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, μια εικόνα όμως η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πορεία των κρατήσεων.

«Η τουριστική κίνηση στην Αθήνα είναι καλή σε γενικές γραμμές, όμως , οι πολύ αυξημένες αφίξεις στο αεροδρόμιο δεν αποτυπώνονται στις πληρότητες των ξενοδοχείων», επισήμανε, σημειώνοντας ως βασική αιτία την υπερπροσφορά κλινών και συγκεκριμένα την πληθώρα καταλυμάτων κάθε τύπου, κτίρια που έχουν δημιουργηθεί για βραχυχρόνιες μισθώσεις, πολυκατοικίες με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τα οποία -σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό- λειτουργούν «ελεύθερα», δημιουργώντας εκτός των άλλων και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των νόμιμα λειτουργούντων ξενοδοχείων.

Σημείωσε δε, ότι στην Αθήνα «οι τιμές δωματίων των ξενοδοχείων παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή ανταγωνίστριες πόλεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να γίνει η Αθήνα βασικός τουριστικός προορισμός για τους ξένους επισκέπτες και να μην αποτελεί απλά μια ενδιάμεση ολιγοήμερη στάση στο ταξίδι τους προς τα νησιά. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό ο σωστός σχεδιασμός και η προβολή των δυνατοτήτων της Αθήνας με έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό μπορεί να αποφέρει σε όλη την πόλη μεγάλα έσοδα.

«Ευελπιστούμε να υπάρξει ανάκαμψη του συνεδριακού- επαγγελματικού τουρισμού, να επιστρέψουν τα συνέδρια σε μια κανονικότητα ώστε να υπάρχει όλη τη χρονιά τουριστική κίνηση στην πόλη και να μην είναι η Αθήνα μόνο ένας εποχικός προορισμός», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με τα παράπονα που ακούγονται από επαγγελματίες του κλάδου για μείωση της τουριστικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι στα νησιά, ο κ. Βασιλικός τα απέδωσε στις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι «θα συνεχιστεί το περσινό «ξέσπασμα» έφτασε κοντά στα επίπεδα του 2019».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα