back to top
16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη μία εφιαλτική νύχτα για το νησί της Ρόδου που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Το μήνυμα 112 ήχησε και πάλι το βράδυ του Σαββάτου για να εκκενωθούν το Γεννάδι και το Κιοτάρι. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπήκε στο χωριό Λάερμα και καίει την εκκλησία στο νεκροταφείο, αλλά και τα πρώτα σπίτια. Την είδηση έδωσε στον τηλεοπτικό αέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως επεσήμανε, οι κάτοικοι των οικισμών Γεννάδι και Κιοτάρι θα πρέπει να μετακινηθούν άμεσα προς τον οικισμό Πλημμύρι.

Δύο αεροσκάφη C-130 αναχώρησαν σε λίγο για το νησί της Ρόδου, λόγω της τεράστιας φωτιάς που καίει εδώ και πέντε ημέρες. Τα αεροσκάφη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός θα μεταφέρουν ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων, μηχανές με προσωπικό της ομάδα ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι θα συμμετέχουν, αν χρειαστεί στις εκκενώσεις αλλά και στην φύλαξη περιουσιών

περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο. Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Η Πολιτική Προστασία με μήνυμά της στο Twitter αναφέρει ότι οι επισκέπτες απομακρύνονται με ασφάλεια από τις πληγείσες περιοχές της Ρόδου, ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και ότι κατευθύνονται σε άλλα ξενοδοχεία του νησιού. Σε άλλο μήνυμα τονίζεται ότι οι πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% της συνολικής τουριστικής ικανότητας της Ρόδου.

Από το ΕΚΑΒ αναφέρονται 8 διακομιδές ατόμων με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), όπου πραγματοποιήθηκε Συντονιστικό για την πυρκαγιά στην Ρόδο.

Στη Ρόδο έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Στο νησί βρίσκεται ήδη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο δημοσιοποιεί το τηλέφωνο +30 210 3681730, μέσω του οποίου μπορούν να ενημερώνονται οι ξένοι τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους.

Σε κατάσταση συναγερμού αύριο ο κρατικός μηχανισμός, με τη μισή χώρα να βρίσκεται στο κόκκινο, για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου η υπόλοιπη χώρα.

“Αφανείς ήρωες” χαρακτήρισε τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών που έχουν ριχτεί στη μεγάλη μάχη των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τις Μοίρες 355 και 383, στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες το δεύτερο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με τη νέα θερμική έξαρση να γίνεται αισθητή σε όλη την επικράτεια.

Οδηγίες για την αποφυγή θερμοπληξίας εξέδωσαν οι αρχές, ζητώντας από τους πολίτες-ιδιαίτερα από τις ευπαθείς ομάδες – να αποφύγουν ακόμη και τις παραλίες από τις 11 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Τουλάχιστον 10 χιλιάδες μπουκάλια νερό έχει διανείμει τις τελευταίες ημέρας ο Δήμος Αθηναίων σε τουρίστες και περαστικούς, σε κιόσκι που έχει στηθεί στις αρχές της Ερμού. Σε πλήρη επιφυλακή εξάλλου βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ παραμένουν 7 κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας ενώ σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή 1595 για παροχή βοήθειας. Αναλυτικά , στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina9.84.gr.

Και ο καιρός…

Αίθριος και αύριο στην Αττική με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα