back to top
16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βελτιωμένη εικόνα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών – Ολονύχτια η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν σήμερα όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Βελτιωμένη εμφανίζεται η γενική εικόνα της στη Μαγνησία. Όλες οι εστίες που εξακολουθούν να υφίστανται, βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, πλην του μετώπου μεταξύ Σέσκλου και Χρυσής Ακτής Παναγίας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Οι εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι στην περιοχή μεταξύ Αερινού,Περιβλέπτου και Κοκκίνας του δήμου Ρήγα Φεραίου,που τη νύχτα πέρασε και τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Επίσης ,κοντά στη θέση “Στούπι” και πάνω από το “Κοκκινος Club” αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο και μεταξύ της Χρυσής Ακτής Παναγίας και του Σέσκλου,σε δύσβατη περιοχή που κατακαίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση.

Σε όλα τα σημεία της φωτιάς δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις,οι οποίες συνεπικουρούνται από επτά αεροπλάνα πυρόσβεσης .

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει στη Μαγνησία από χθες το βράδυ και επικρατεί σχεδόν άπνοια.

Με μικρές αναζωπυρώσεις οι οποίες όμως είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζεται από το πρωί η μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου. Ολες οι αναζωπυρώσεις βρίσκονται υπό έλεγχο, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην διάρκεια της ημέρας.

Η κατάσταση σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών του Πυροσβεστικού σώματος, είναι η καλύτερη των τελευταίων ημερών, αφού μετά την σκληρή μάχη που έδωσαν Πυροσβέστες και εθελοντές, όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε ύφεση.

Στο στόχαστρο των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκονται και σήμερα οι αναζωπυρώσεις που καταγράφονται σε περιοχές ανάμεσα στο Βάτι, Προφύλια – Γεννάδι – Λαρδο, οι οποίες πάντως είναι πλήρως ελεγχόμενες.

Χθες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε 9 οικισμούς (Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι) ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ότι αίρεται ο κίνδυνος λόγω των πυρκαγιών και μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές. Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν χθες και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ενεργοποιήθηκε και το 112για εκκένωση οικισμού ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη και οι αναζωπυρώσεις έχουν αντιμετωπιστεί.

Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Ανωγειατά ‘Αρτας σε δασική έκταση δίπλα από τον οικισμό η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη και το χωριό δεν απειλήθηκε. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα