back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φ. Αξιώτης: O Δήμος Αθηναίων αντιμετώπισε κάθε πρόβλημα, ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων, στην πρωτοφανή κακοκαιρία που ζήσαμε

Διαβάστε επίσης

Για την ανταπόκριση του μηχανισμού του Δήμου της Αθήνας στη πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την πόλη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα άντεξε στο σύνολό της, παρά την ένταση της βροχής που ήταν πολύ μεγάλη, σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα: “χθες που είχαμε τις βροχές, ο Δήμος Αθηναίων, όπου υπήρχε πρόβλημα, ανεξάρτητα με τις αρμοδιότητες, ειδικά στη Βασιλίσσης Σοφίας, που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, επεμβήκαμε για να καθαρίσουμε και να “ηρεμήσουμε” το σημείο».

Σημείωσε ότι πέρσι δεν υπήρχαν προβλήματα με λιμνάζοντα νερά στην Αθήνα, διότι «ελέγχουμε και καθαρίζουμε όλα τα φρεάτια.Το πρόβλημα εάν ένα φρεάτιο είναι βουλωμένο, το βλέπουμε όταν σταματήσει η βροχή. Εάν υπάρχει νερό είναι βουλωμένο είτε από φερτά υλικά ή δεν έχει καθαριστεί».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα και μιλώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού, ο κ Αξιώτης σημείωσε:  «Oλα τα συστήματα που κατασκευάζονται έχουν συντελεστές ασφαλείας. Τα συστήματα αυτά σχεδιάζονται, παίρνοντας ως δεδομένα τα στοιχεία της τελευταία 15ετίας. Αυτή τη στιγμή όλα τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με διατομές όπου αφορούσαν βροχές σε προηγούμενα έτη που ήταν λιγότερες από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Συνεπώς σε μια εξαιρετικά μεγάλη βροχή μπορεί να μην αντέξει το σύστημα. Για να μπορείς να φτιάξεις ένα έργο που καλύπτει μια εξαιρετική περίπτωση, ίσως είναι ανώφελο τεχνοοικονομικά”. Και συμπλήρωσε: “Από πέρσι και φέτος, λόγω της κλιματικής κρίσης από εδώ και πέρα πλέον, όλα τα συστήματα πρέπει να σχεδιάζονται για να αντέχουν σε ακραίες καταστάσεις. Ο σχεδιασμός όλων των συστημάτων που εκπονούμε μέχρι στιγμής, είναι με τα δεδομένα που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια, παίρνοντας ως δεδομένες τις ακραίες καιρικές συνθήκες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα