back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δ. Παρασκευής: Να καταναλώνουν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών

Διαβάστε επίσης

Λάσπες, σκουπίδια και νεκρά ζώα αποκαλύπτονται όσο υποχωρούν τα νερά από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία  με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μετάδοση νοσημάτων στις πληγείσες περιοχές, ενώ ειδικά για το νερό, τονίζουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται για κανένα λόγο.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Δημήτρης Παρασκευής  μιλώντας στον Αθήνα 984 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν  να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο υδροδότησης, ούτε από άλλη πηγή, πάρα μόνο εμφιαλωμένο.  

«Δεν καταναλώνουμε, αποφεύγουμε την επαφή με αυτά τα νερά. Γενικά προσέχουμε πάρα πολύ, δεν τα χρησιμοποιούμε για να πίνουμε, δεν τα χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε», τόνισε.

Σε περίπτωση αναγκαίας επαφής με τα στάσιμα νερά ο κ. Παρασκευής επεσήμανε πως αυτή η επαφή πρέπει να γίνει μόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό: «Χρησιμοποιούμε αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια, αδιάβροχα γάντια. Πρέπει να έχουμε μάσκες και γυαλιά για να μην φτάσουν στα μάτια σταγόνες από αυτά τα νερά».

Αναφερόμενος στον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών από τα νερά, εξήγησε ότι «είναι κυρίως γαστρεντερίτιδες. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ζητήσουν άμεσα ιατρική συμβουλή», όπως σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα