back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δ. Αγανίδης: Οι κάτοικοι θα έχουν λόγο για το πως θα διανέμονται τα κονδύλια που διατίθενται για την περιοχή τους

Διαβάστε επίσης

«Η Αθήνα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, ένα άλλο μοντέλο δημοκρατικής και κοινωνικής συμβίωσης», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανοιχτή Πόλη, Δημήτρης Αγανίδης.

«Γνωρίζουμε ποιες είναι οι ανάγκες της Αθήνας και των κατοίκων και αυτή είναι η προτεραιότητά μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της “Ανοιχτής Πόλης” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτό περιλαμβάνονται και αλλαγές στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Δήμο για την πόλη.

«Έχουμε για παράδειγμα στο πρόγραμμά μας τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, αυτό σημαίνει  ότι οι κάτοικοι των επτά διαμερισμάτων θα έχουν λόγο για το πως θα διανέμονται τα κονδύλια που διατίθενται για τη περιοχή τους, δηλαδή θα έχουν λόγο για ποια έργα θα μπουν σε προτεραιότητα για την περιοχή τους» τόνισε και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού “Ανοιχτή Πόλη” έχει βασιστεί στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Το πρόγραμμά μας είναι κατά τα πρότυπα που ισχύουν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα στη Βαρκελώνη και το Βερολίνο χρησιμοποιούν το συμμετοχικό προϋπολογισμό με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων και με μεγάλη επιτυχία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα