back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ν. Μπάμπαλος: Να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για ένα καλύτερο Ηράκλειο

Διαβάστε επίσης

Στον δήμο Ηρακλείου στην Αττική, ο Νίκος Μπάμπαλος ο οποίος στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 41,79% έναντι 30,91% του Γιώργου Παπαδημητρίου διεκδικεί την προσεχή Κυριακή μια τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Στόχος του, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Παπαγεωργίου και Αθηνά Κορλίρα είναι η ολοκλήρωση μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και τη ζωή των δημοτών.

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να γίνει το Ηράκλειο μια πιο ανθρώπινη πόλη, πιο φιλική και περισσότερο πράσινη. Υπάρχει μια διαρκής σχέση αξιοπιστίας, ειλικρίνειας και σοβαρότητας με τους δημότες μας και γι’ αυτό ζητώ να μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε για ένα καλύτερο Ηράκλειο», τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική, εξηγώντας ότι ο δήμος, σε μια προσπάθειας στήριξης της οικογένειας, προσφέρει εδώ και τρία χρόνια 1000 ευρώ σε κάθε νέα οικογένεια με χαμηλό εισόδημα για το πρώτο της παιδί ενώ την τελευταία πενταετία, στέλνει κάθε μήνα σε κάθε παιδί που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της επαρχίας ένα δέμα με βασικά είδη διατροφής και ατομικής υγιεινής.

Επίσης, στο πλαίσιο του απολογισμό του έργου του, σημείωσε την απόκτηση του Κτήματος Φιξ, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά αυτών των 28 στρεμμάτων θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης , μια όαση πρασίνου σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Και πρόσθεσε: «Δημιουργήσαμε το πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και τους φροντιστές τους. Επιδιώκουμε να προσθέσουμε στο πεδίο των δράσεων στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας το Κέντρο Ημερήσιας Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Παράλληλα, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από αναπλάσεις όπου μειώνουμε το οδόστρωμα και μεγαλώνουμε τα πεζοδρόμια», ενώ συμπλήρωσε ότι « καλύτερο Ηράκλειο σημαίνει περισσότερες δράσεις για τα άτομα που έχουν ανάγκη, περισσότερες αθλητικές υποδομές, δημιουργία ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου, επέκταση της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου».

Σχετικά με το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης στο κομμάτι της διαδρομής που περνά από το όρια της πόλης, επανέλαβε ότι ο δήμος είναι θετικός στο έργο που προγραμματίζει να υλοποιήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι αντισταθμιστικές παρεμβάσεις και τα ανταποδοτικά οφέλη που απαιτούνται ώστε να μην αναστατωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου και να μην διχοτομηθεί η πόλη.

Ως προς το σκεπαστό το κομμάτι της διαδρομής, στην επιφάνεια του εδάφους, τόνισε ότι μπορούν να κατασκευαστούν κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και αθλητισμού, οι οποίοι θα αντισταθμίσουν την αναστάτωση που θα προκαλέσει η Κύμης.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα