back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2024 στη Βουλή, η οποία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ,μιλώντας σήμερα στη Βουλή χαρακτήρισε εκ του πονηρού τον ισχυρισμό ότι η τροπολογία για άδεια τριετούς διαμονής σε μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και θέλουν πάλι να εργαστούν, νομιμοποιεί την παράνομη μετανάστευση. Εξήγησε ότι η ρύθμιση αφορά κυρίως νόμιμους μετανάστες, που οι άδειες παραμονής τους δεν ανανεώθηκαν, έχουν λευκό ποινικό μητρώο και πιστοποιημένη εργασία.  

Το απόγευμα του Σαββάτου κυβερνητικές πηγές τοποθετήθηκαν για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά και την τοποθέτηση των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που αντιδρούν  με την συγκεκριμένη τροπολογία, σημειώνοντας: «Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής και εργασίας, υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».  

Ο  υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε νωρίτερα στην ομιλία του στις ελληνοτουρκικές σχέσειςΜεταξύ άλλων ανέφερε: «Βήμα – βήμα είναι η προσέγγιση (…) Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας και πρωτίστως φυσικά με την Τουρκία. «Όχι στην επιθετική ρητορική», είπε χαρακτηριστικάενώ κατέληξε λέγοντας ότι «είναι εύκολο και ευχάριστο να λες πράγματα που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις εξωτερική πολιτική κάτω από αυτές τις συνθήκες». Τοποθετήθηκε και για την υπόθεση Μπελέρη, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ανοίξει ο φάκελος για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. 

 Ανθρωποκυνητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες που άνοιξαν πυρ το πρωί έξω από κέντρο διασκέδασης, επί της οδού Ιάκχου, στο Γκάζι. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστατικό ενεπλάκησαν μια παρέα ανδρών από την Κρήτη, που διασκέδαζαν στην περιοχή και δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Ειδικότερα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πριν τους πυροβολισμούς προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ των Κρητικών και των δύο επιβαινόντων στο αμάξι, με έναν από τους δύο να «τραβάει» πιστόλι και να πυροβολεί τρεις από την παρέα των Κρητικών. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο αδέρφια, ηλικίας 33 και 28 ετών και ένας 28χρονος φίλος τους , και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Στο σημείο έχουν εντοπιστεί 4 κάλυκες των 9 χιλιοστών.  

 Αυτοκίνητο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν 2 άτομα, έπεσε το απόγευμα  στο λιμάνι της Πύλου. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη υπεράνθρωπη προσπάθεια για την διάσωση των επιβατών του οχήματος που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο βυθό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γίνονται προσπάθειες από ερασιτέχνη δύτη, ενώ στην περιοχή έχει κληθεί τόσο το Λιμενικό όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συνδράμουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα…και την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα. 4-2  

Και ο καιρός… 

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται περιοχές κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, καθώς ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται από χθες. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, θα γίνει αισθητή και στα κεντρικά τμήματα της χώρας.  Εξάλλου, οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθούν. Παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια σε πολλές πορθμειακές γραμμές. 

Στην Αττική αύριο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα