back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024. Νωρίτερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ολοκληρώθηκε με ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Σε μια πρωτοφανή περίοδο, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις δυναμικής, ανθεκτικής και δίκαιης ανάπτυξης” τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι το τρίπτυχο του κρατικού προϋπολογισμού βασίζεται στο τρίπτυχο δημοσιονομική Σοβαρότητα – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή. Στην τοποθέτηση του προανήγγειλε νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους από το 2025.

« Ο προϋπολογισμός της Ν.Δ. για μία ακόμη φορά κινείται σε μνημονιακά απόνερα», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

« Καταψηφίζουμε έναν ακόμη άδικο προϋπολογισμό με οφέλη για τους λίγους, ψίχουλα επιβίωσης για τους πολλούς, αλλά κυρίως έναν προϋπολογισμό που αντί να μειώνει τις ανισότητες, τις διευρύνει και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας», τόνισε ο κ. Φάμελλος, σημειώνοντας ότι ο δήθεν πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός που διαφημίζει η κυβέρνηση, το μόνο που αφορά ,είναι η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του κράτους

Για προϋπολογισμό διευθετήσεων που επισφραγίζει μια Ελλάδα στην οποία η ΝΔ επιβάλλει κακοπληρωμένες δουλειές και πανάκριβη καθημερινότητα έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής , δηλώνοντας ότι τον καταψηφίζει πλην του σκέλους των δαπανών για την Προεδρία της Δημοκρατίας και την άμυνα της χώρας. «Στηρίζουμε διαχρονικά τις δαπάνες της άμυνας αλλά καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει τι συμβαίνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε κανονικότητα αλλά έφερε γενικευμένη ανασφάλεια, ενώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αυτονόητα.

«Άδικο, ταξικό και αντιλαϊκό», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι «εκφράζει γνήσια την γραμμή της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων, σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού».

Αναφερόμενος στις αμυντικές δαπάνες του προυπολογισμού, είπε ότι «τα χρήματα αυτά θα δοθούν για επιθετικούς ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που θα πληρώσει πανάκριβα ο ελληνικός λαός».

Πιο κοντά στα ίχνη των δραστών του μακελειού στο Γκάζι βρίσκονται οι Αρχές. Από το βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα αλλά και άλλα βίντεο που έχουν συλλέξει, οι αστυνομικοί έχουν αναγνωρίσει δύο άτομα αλβανικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και στο Γκάζι σε υποθέσεις προστασίας μαγαζιών. Την ίδια ώρα σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής στο νοσοκομείο Γεννηματάς ο 33χρονος Κρητικός, ο ένας εκ των τριών που δέχθηκαν πυρά στο Γκάζι. Ο 29χρονος αδελφός του και ο 28χρονος φίλος τους που επίσης δέχθηκαν πυρά από τους άγνωστες δράστες, νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

Μόνο τα δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται από το λιμάνι του Πειραιά. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού, σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα άνοιξε σήμερα για φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Άρης – ΟΦΗ. 1-0

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ. 1-4

: Λαμία – Βόλος 0-0 στο 30’

Οκτώ και μισή: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός…

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα