back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

N. Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε πάντα πρωτοπόρο σε ζητήματα κατοχύρωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απεφάνθη ότι χρειάζεται να διατεθούν έως και δύο ημέρες για τη συζήτηση και την ψήφισή του.

Και μπορεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποφάσισαν να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ωστόσο, η ενδεχόμενη διαφοροποίηση κάποιων βουλευτών, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη και αποτελεί συνεδριακή θέση. Η παράταξή μας υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επομένως είναι αυτονόητο ότι τάσσεται υπέρ της εξίσωσης του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια. Για εμάς είμαι θέμα αξιών και αρχών, πραγματικής ισότητας και ισοτιμίας των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν τέτοια ζητήματα να μπαίνουν σε εκλογικές ή ψηφοθηρικές σκοπιμότητες», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στους Μιχάλη Λεάνη και Σοφία Μπερετάνου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, άφησε αιχμές για τους βουλευτές που προσανατολίζονται στην αποχή.

Παράλληλα, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα και υπογράμμισε την ανάγκη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα διασφαλίζει τον ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας με την παράλληλη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Το ΠΑΣΟΚ πάντα προσέρχεται με αντιπρόταση και συγκεκριμένη θέση. Είναι ένα πολύ δημοκρατικό κόμμα όπου όλα τα ζητήματα συζητούνται στα αρμόδια όργανα. Οφείλουμε να έχουμε το βλέμμα στο μέλλον και δεν μπορεί η χώρα μας να αποτελεί ευρωπαϊκή παραφωνία. Όμως, θέτει κάποια ερωτήματα. Υπάρχουν συγκεκριμένες και μάλιστα αυστηρές προϋποθέσεις για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με πρώτη την στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων. Πρέπει επίσης, να εξασφαλίζεται η ποιότητα των μη κρατικών πανεπιστημίων τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού προσωπικού», επισήμανε.

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πολιτική για τον πρωτογενή τομέα και επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε αγροτικές περιοχές για μηδενισμό του κόστους ενέργειας και μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων, προστασία της αγροτικής γης από κερδοσκοπικές πρακτικές και ξένα funds, έλεγχο του κόστους παραγωγής και ιδίως των αγροτικών εφοδίων.

«Ψέγουμε την κυβέρνηση καθώς διαπιστώνουμε έλλειμμα Εθνικής Στρατηγικής. Είναι απροετοίμαστη απέναντι στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ, δεν υπήρξε κανένα πλάνο. Πρέπει να δούμε συνολικά που πάει η αγροτική παραγωγή τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας», κατέληξε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα