back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β. Καραμητσάνης: Με το βλέμμα στην Αφρική το φετινό ANIMASYROS

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό της θέμα τη σύγχρονη αφρικανική δημιουργία και παραγωγή κινουμένων σχεδίων και υπό τον τίτλο “Αφρική: Μια Ήπειρος Κινουμένων Σχεδίων”, το ANIMASYROS 2024, η μεγαλύτερη εκδήλωση κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο και συγκεκριμένα από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο. Ξεκίνησε το 2008 με επίκεντρο την Ερμούπολη της Σύρου και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλο  το νησί», ανέφερε  ο πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ, Βασίλης Καραμητσάνης, φιλοξενούμενος του Μιχάλη Λεάνη και της Σοφίας Μπερετάνου στο στούντιο  του Αθήνα 9.84,  σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η οπτική ταυτότητα του φετινού 17ου ANIMASYROS φέρει την υπογραφή της Γεωργιάννας Νταλάρα η οποία επιμελήθηκε μια εικαστική δημιουργία που  παραπέμπει στη σύζευξη του Ελληνικού και του Κυκλαδικού πολιτισμού με την Αφρικανική Ήπειρο.

«Το βλέμμα στην Αφρική είναι και ένα βλέμμα μερικής αυτογνωσίας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε αυτή τη μεγάλη και άγνωστη στον τομέα του animation ήπειρο η οποία είναι πιο κοντά μας από όσο νομίζουμε τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτισμικά και με την οποία μας συνδέει μια διαχρονική σχέση», υπογράμμισε.

Με την Αφρική, λοιπόν, στο επίκεντρο, μία νέα στρατηγική συνεργασία με το Φεστιβάλ του Annecy και όλες τις σύγχρονες τάσεις του διεθνούς animation, το ANIMASYROS 2024 επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ και προσκαλεί δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις ταινίες τους έως την 1η Ιουνίου.
 
«Κάθε χρόνο δεχόμαστε περίπου 3000-4000 συμμετοχές από περισσότερες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο και καταλήγουμε σε  200 ταινίες από 40-45 χώρες», εξήγησε ο κ. Καραμαητσάνης ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για ακόμα περισσότερες συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση.

Το πρόγραμμα του ANIMASYROS 2024 περιλαμβάνει 8 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, την Αγορά – που αποτελεί πλέον κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, νέες διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες αλλά και ΛΟΑΤΚΙ διαγωνιστικό.

«Οραματιστήκαμε εξ’ αρχής ένα Φεστιβάλ Συμπερίληψης. Τα τελευταία χρόνια είμαστε το μόνο  κινηματογραφικό Φεστιβάλ στη χώρα με  ισότιμο διαγωνισμό με θέματα ταυτότητας φύλου, το ANIMAPRIDE, σε μια προσπάθεια να δείξoυμε ότι η ενσωμάτωση περνάει και μέσα από τις γραμμές της Τέχνης», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα