back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Κωνσταντίνος Κυριακού μιλάει στον Αθήνα 9.84 για “Το μποστάνι του Μποστ”

Διαβάστε επίσης

Μια σύγχρονη ανατρεπτική επιθεώρηση, γεμάτη σάτιρα, γέλιο, τραγούδι και χορό πάνω σε κείμενα του Μποστ και μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη ανεβάζει ο θίασος Theartes των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη στο Θέατρο Μεταξουργείο , με τίτλο “Το μποστάνι του Μποστ”.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης και συνιδρυτής της ομάδας Theartes, Κωνσταντίνος Κυριακού μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου:

«Η ιδέα της παράστασης βασίστηκε στη διδακτορική μου διατριβή η οποία ήταν βασισμένη στον άγνωστο Μπόστ. Έχοντας στην κατοχή μου κάποια κείμενα, ανακάλυψα ότι δυστυχώς ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρα. Κάναμε τη συρραφή κομματιών, τα περισσότερα είναι άγνωστα έργα τα οποία δεν έχουν παιχτεί ή δημοσιευτεί, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα πραγματικά φινάλε, που έγραψε ο Μποστ στα ήδη γνωστά έργα του, «Φαύστα», «Μήδεια», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», δίνοντας μία άλλη, διαφορετική κωμικοτραγική διάσταση στην εξέλιξη των ιστοριών τους».

Μουσική της παράστασης απο τον Λουκιανό Κηλαηδόνη

«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον Μποστ, γράφοντας τη μουσική σε επιθεωρήσεις με κείμενα του Μποστ. Βρήκαμε στο αρχείο του Λουκιανού τις μουσικές αυτές, οι οποίες είναι ακυκλοφόρητες και τις ενσωματώσαμε στην παράστασή μας. Όλα τα τραγούδια ακούγονται ζωντανά από τους ηθοποιούς ενώ έχουμε κρατήσει και ένα τραγούδι με τη φωνή του ίδιου του Κηλαηδόνη».

Πρεμιέρα: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στο Θέατρο Μεταξουργείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα