back to top
19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την λήξη της φετινής αποκριάτικης περιόδου κηρύσσει η Πάτρα καθώς αυτή την ώρα, στον Μώλο του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί το ”κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου’’.

Και στο Μοναστηράκι ολοκληρώνονται οι γεμάτες χρώμα, μουσική και εκπλήξεις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο κέντρο της πρωτεύουσας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο ολονύχτιο θα είναι το γλέντι των καρναβαλιστών σε όλη τη χώρα.

Τα σκήπτρα παίρνουν αύριο τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας με το πέταγμα του χαρταετού και τους παραδοσιακούς νηστίσιμους μεζέδες.

Ήδη από αυτήν την ώρα τις πύλες της ανοίγει η ιχθυαγορά για την καθιερωμένη ολονυχτία με συνεχομένη λειτουργία έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Το βανάκι του Α984 από τις 10 το πρωί αύριο έως τις δύο μετά το μεσημέρι θα βρίσκεται με τις μουσικές επιλογές του στη Βαρβάκειο αγορά

Ο Δήμος Αθηναίων πιστός στο ραντεβού της Καθαράς Δευτέρας καλεί αύριο στο λόφο του Φιλοπάππου δημότες και επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί την έναρξη της Σαρακοστής, με παραδοσιακά κεράσματα και φυσικά γλέντι και μουσική από το συγκρότημα «Χάρισμα. Όπως κάθε χρόνο η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα δώσει ορχηστρικά το προσκλητήριο καλωσόρισμα.

Στις 11 το πρωί στο Άλσος Προμπονά θα πραγματοποιηθεί -υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων – εκδήλωση της οργάνωσης ”Κοινωνική εγγύτητα’’ για ΑμεΕΑ.

Συμφωνία ΕΕ-Αιγύπτου σε έξι στρατηγικούς τομείς, μεταξύ αυτών, το φλέγον θέμα των μεταναστευτικών ροών με ταυτόχρονη στήριξη της αιγυπτιακής οικονομίας με κονδύλια 7,4 δις ευρώ για την 4ετία 2024-2027 συνυπέγραψαν σήμερα στο Κάιρο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσυ. Η συμφωνία – ορόσημο επιτεύχθηκε στη Mini Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τη συμμετοχή των πρωθυπουργών Ελλάδας – Βελγίου – Ιταλίας, του Κύπριου Προέδρου και του Αυστριακού Καγκελαρίου.

Στην κατ ίδιαν συνάντησή τους Αλ Σίσυ και Μητσοτάκης συμφώνησαν εξάλλου και για τη σύσταση Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η πρώτη συνεδρίαση θα διεξαχθεί ενθέτω χρόνω στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων όλοι οι ηγέτες – μεταξύ τους ο Έλληνας Πρωθυπουργός – στάθηκαν στο ζήτημα της μετανάστευσης προτάσσοντας τον κοινό στόχο να κλείσουν οι παράνομες δίοδοι και να ανοίξουν νόμιμοι δρόμοι μετανάστευσης. Στις επίσημες δηλώσεις των ηγετών κυριάρχησε -όπως ήταν αναμενόμενο – και η κρίση στη Μέση Ανατολή. Την αναγκαιότητα ανάληψης κοινής δράσης ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος από πλευράς του εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για τον πόλεμο στη Γάζα, καλώντας σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και διάνοιξης ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό στην Ιερουσαλήμ, ζήτησε «συμφωνία για τους ομήρους και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στην Λωρίδα της Γάζας. Από την πλευράς του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα όσο «ο πληθυσμός παραμένει εγκλωβισμένος» εκεί.

Σαρωτική νίκη του Βλάντιμιρ Πούτιν για την εκλογή Προέδρου στη Ρωσία, με καταμετρημένο το 24% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό το 87,97%. Μη κυβερνητικές οργανώσεις μιλούν για τουλάχιστον 79 συλλήψεις αντιφρονούντων κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ενώ υποστηρικτές Αλεξέι Ναβάλνι, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, έριξαν την ψήφο του, στον τάφο του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές εκλογές «δεν είναι προφανώς ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες», δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εμπόδισε άλλους να είναι υποψήφιοι εναντίον του..

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η «απομίμηση εκλογών» στην Ρωσία στερείται νομιμοποίησης.

Ήδη από το πρωί ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν με συνέντευξή του στην γαλλική parisien δήλωσε: ‘’Δεν θα συγχαρώ τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη σίγουρη επανεκλογή του γιατί είναι ραμμένη με το θάνατο εκείνων που μάχονται για τον πλουραλισμό στη Ρωσία’’

Το όνομα Ναβάλνι έγραψε στο ψηφοδέλτιο που έριξε στην κάλπη η Γιούλια Ναβάλναγια. Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, δεν είναι δυνατόν (…) έναν μήνα πριν από τις εκλογές να σκοτώνεται ο βασικός, και ήδη φυλακισμένος, αντίπαλος του Πούτιν».

Τουλάχιστον 74 διαφωνούντες -αναφέρουν ΜΚΟ – έχουν συλληφθεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκλογών για ανάδειξη Προέδρου, που ολοκληρώνονται αργότερα σήμερα, προφανώς με αδιαμφισβήτο φαβορί τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Δεκάδες Ρώσοι προτίμησαν ως συμβολική πράξη αντίστασης να ρίξουν τη ψήφο τους στο τάφο του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο Καθαρά Δευτέρα στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 12,9 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα