back to top
18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Π. Χρηστίδης: «Ντροπή» ο τρόπος λειτουργίας της Εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

«Ντροπή» χαρακτήρισε τον τρόπο λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών ο βουλευτής Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, εκτίμησε ότι « παρά τις όποιες καθυστερήσεις, το έργο της δικαιοσύνης θα προχωρήσει και πολύ σύντομα θα έρθουν στη Βουλή στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής».

Ειδικότερα, ανέφερε:

Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Η παρουσία μου ως αναπληρωματικό μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές. Επί πέντε συνεδριάσεις συζητούσαμε για την αποβολή της κ. Κωνσταντοπούλου ή άλλων βουλευτών και όχι για το τι έπρεπε να είχε γίνει προκειμένου να αποσοβηθεί το δυστύχημα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η Εξεταστική αποτελεί ντροπή. Αντί να ρίξουμε άπλετο φως, στο τέλος υπήρξε συγκάλυψη. Κορυφαία στιγμή, η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού η οποία έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν τα πράγματα. Επίσης, ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να ήταν στη Βουλή κατά την προχθεσινή συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για να δώσει τις απαντήσεις που περιμένει ο κόσμος, ομοίως και ο κ. Μητσοτάκης. Η συζήτηση περί παραίτησης είναι πολύ λίγη και πολύ αργά, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα».

 

Για την δημοσκοπική πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από μια σοβαρή εναλλακτική οδό. Υπό αυτήν τη έννοια, ποσοστά της τάξεως του 13-14%, όση φθορά και αν καταγράφει η ΝΔ , δεν δείχνουν στον κόσμο αυτόν τον διαφορετικό δρόμο. Αυτός είναι και ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις Ευρωεκλογές στις οποίες είμαι αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχτεί δεύτερο κόμμα. Προφανώς και πρέπει να δούμε τι δεν έχει πάει καλά και καταγράφεται μια συγκεκριμένη τάση στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο, έχουμε μπροστά μας όλο το χρόνο για να κάνουμε ότι χρειάζεται».

Για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

«Σε 18 μήνες από τώρα θα μάθουμε αν το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο το οποίο θα ιδρυθεί στην Ελλάδα θα είναι η Οξφόρδη, το Γέηλ ή κάτι που θα παραπέμπει στους κινδύνους τους οποίους εμείς επισημάναμε. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η πρώην υπουργός Παιδείας, η κ. Κεραμέως μέχρι τις εκλογές του 2023, ορκιζόντουσαν ότι θα ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια μόνο με την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αυτή η δήλωση δεν έπαιξε ούτε μισή φορά το τελευταίο διάστημα και αυτό ίσως αφορά και εμάς που δεν το αναδείξαμε».

Για την ανεργία και την ακρίβεια

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ενισχύει το εισόδημα είναι ένα ανέκδοτο που δεν κάνει κανέναν να γελάει, αλλά όλους να κλαίνε. Η ακρίβεια είναι εμφανής παντού και επιβαρύνει τα νοικοκυριά. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το βρεφικό γάλα ήταν 215% πιο ακριβό από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη και έπρεπε να αναδείξουν το ζήτημα ΜΜΕ για να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Παράλληλα, υπάρχει αισχροκέρδεια σε μια σειρά προϊόντων. Πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα και πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία της εισαγόμενης ακρίβειας και της τοξικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση κρίνεται και μόνη της περνάει κάτω από τον πήχη».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα