back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα κορυφώνεται απόψε στη Βουλή συζητείται η πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στη σκληρή γλώσσα της αντιπολίτευσης, αποκρούοντας τις ενστάσεις για τη διαχείριση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Θα προηγηθούν οι ομιλίες και των άλλων πολιτικών αρχηγών. Αργά το βράδυ θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Προϊόν ρουσφετιών, πελατειακής διαχείρισης και διαφθοράς, χαρακτήρισε το έγκλημα των Τεμπών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι υπάρχει επίσης ένα εν εξελίξει νέο έγκλημα, προαποφασισμένο αυτή τη φορά, αυτό της συγκάλυψης.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις του υπ εξ. Νίκου Δένδια για το κατά πόσο η Δικαιοσύνη αφήνεται απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της, χαρακτηρίζοντας την πρόταση μομφής πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη.

Όπως είπε, στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν χωρούν τακτικισμοί , ούτε βεβαίως κομματική εκμετάλλευση, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν. Για πολλαπλά ζητήματα παραβίασης του κράτους Δικαίου, τα οποία αφορούν είτε τις διαρροές προσωπικών δεδομένων, είτε παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες αρχές, είτε αλλοιώσεις ηχητικών μίλησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, υπάρχουν δικαστές στη Λάρισα και ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους απάντησε ο κος Δένδιας.

Η κυβέρνηση ευτελίζει τους θεσμούς, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Την απόλυτη κατανόησή του προς τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, καθώς και ο ίδιος έχει χάσει τον αδελφό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει μόνο να χάσει πολιτικά από τη συγκάλυψη και την καθυστέρηση πρόσθεσε.

Να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη κάλεσε τη ΝΔ -μέσω του Αθήνα 984- η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Για άλλο ένα πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση έκανε λόγο σχολιάζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δεν παραιτούμαστε των υποχρεώσεων που μας έχει θέσει το Σύνταγμα. Πρέπει να σχηματιστεί κατηγορητήριο από 30 βουλευτές και να συζητηθεί στη Βουλή. Τώρα ούτε η εισαγγελία δεν έχει τέτοιο αίτημα σημείωσε -στον Αθήνα 984 -ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Διορθωτική δήλωση του Νίκου Παππά, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική του αναφορά περί συνεννόησης μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων πριν από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Δεν υπήρξε «προσυνεννόηση», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Προηγήθηκε αντίδραση και διάψευση από πλευράς ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για φαντασιώσεις. Διέψευσε μιλώντας στον Α984 και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστερας, Αλέξης Χαρίτσης. Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή τόνισε οτι πρέπει να οδηγηθεί στο φυσικό δικαστή και να προχωρήσει η προανακριτική.

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη έχουν εξαγγείλει για τις επτά το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το ΜεΡΑ25.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στις αρχές Απριλίου, γνωστοποίησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά γνωστοποίησε ότι δεν θα καταστεί εφικτή τελικώς η μετάβαση του πρωθυπουργού, στην Ουάσιγκτον επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς δεν συνδυάζονται οι ημερομηνίες των προγραμμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε λίγη ώρα στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, όπου θα συμμετέχουν και φοιτητές.

Κλείνουν προσωρινά από το Δήμο Αθηναίων παιδικές χαρές στις γειτονιές της Αθήνας στις οποίες δεν έχει ανανεωθεί η καταλληλότητα της λειτουργίας τους από την προηγούμενη δημοτική Αρχή με τη δέσμευση ότι θα ανοίξουν μετά τις κατεπείγουσες ενέργειες για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανακατασκευής τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου πρόκειται για 11 παιδικές χαρές ενώ άλλες 15 που είχαν ελεγχθεί, βρέθηκαν με προβλήματα και παρέμειναν ανοιχτές, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές αναμένεται ν’ αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο.

Νέο λουκέτο στη βιομηχανία στον απόηχο της ανακοίνωσης για το κλείσιμο της υαλουργίας Γιούλα, ανακοινώθηκε αυτή τη φορά στη Βόρειο Ελλάδα. Η χαρτοποιία Sonoco Hellas ανακοίνωσε στους 98 εργαζομένους της ότι κλείνει τα δύο εργοστάσιά της σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το λουκέτο θα μπει την 1η Ιουνίου 2024 ενώ προβλέπεται να εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, υπερασπιζόμενος τους συνεργάτες, τη σύζυγο του και τον γιο του με τους οποίους μοιράζεται το εδώλιο ο κατηγορούμενος ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας της απολογίας του. Μίλησε μάλιστα για ωραιοποίηση της εικόνας της εταιρίας αποποιούμενος ωστόσο οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.

Η Τουρκία απελαύνει ή με άλλους τρόπους ασκεί πιέσεις σε χιλιάδες Σύρους να φύγουν από τη χώρα και να μεταφερθούν σε ελεγχόμενα από τουρκικές δυνάμεις τμήματα της βόρειας Συρίας, παρά τις ζοφερές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν εκεί, αναφέρει σε έκθεσή που δημοσιεύθηκε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου ο Τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Δύσκολη αποστολή έχει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Παρτιζάν. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος κατόπιν ραντεβού από τις 14.30 εως τις 19.30 το απόγευμα. Πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Και ο καιρός: Αίθριος με αφρικανική σκόνη και αύριο o καιρός στην Αττική . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα