back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γ. Καπογιάννης: Μεμονωμένες οι πολύ σκληρές εικόνες από το lockdown στη Σαγκάη

Διαβάστε επίσης

Ο Καθηγητής Ψηφιακής Διοίκησης Γιώργος Καπογιάννης, μαζί με τη σύζυγό του και το εννέα μηνών μωρό τους παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες κλεισμένοι στο σπίτι τους στη Σαγκάη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, περιέγραψε με απόλυτη ψυχραιμία τις εικόνες της καθημερινότητας του παρατεταμένου lockdown στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας.

Σχετικά στις φωτογραφίες και τα βίντεο που φθάνουν από την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας και οι οποίες δείχνουν εξαιρετικά σκληρά και αδιανόητα μέτρα περιορισμού καθώς οι αρχές εφαρμόζουν την πολιτική μηδενικής ανοχής στην COVID-19 έκανε λόγο «για μεμονωμένες εικόνες, περιπτώσεις και περιοχές».

«Είναι κρίμα να βλέπουμε τέτοιες εικόνες οι οποίες μας τραυματίζουν ψυχικά, εγκεφαλικά και πνευματικά και δεν μας αφήνουν να σκεφτόμαστε το αύριο», τόνισε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, όλα έγιναν σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Τα πράγματα αλλάζουν και έπρεπε κι εμείς να προσαρμοστούμε. Εν μια νυκτί έκλεισε το Πουτόνγκ που βρίσκεται κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα της Σαγκάης ενώ εμείς που μένουμε στη βόρεια πλευρά είχαμε τέσσερις ημέρες για να προετοιμαστούμε πριν από το lockdown και να προμηθευτούμε τα αναγκαία αγαθά».

Εξήγησε ότι αρχικά «ξεκινήσαμε με αυτοαπομόνωση και μετά είχαμε έξοδο ανά 48ωρο» ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο του lockdown ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες.

«Οι προμήθειες σε τρόφιμα πηγαίνουν στην κεντρική πύλη των συγκροτημάτων πολυκατοικιών, όπου εθελοντές τα απολυμαίνουν και εν συνεχεία οι ένοικοι κατεβαίνουν για να τα παραλάβουν φορώντας μάσκες και γάντια».

Επίσης, ανέφερε ότι οι διαχειριστές των συγκροτημάτων ενημερώνουν για το πότε πρέπει να διεξαχθούν νέα rapid test ή μοριακά, με προθεσμία για να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα.

«Είναι αρκετά οργανωμένοι σε αυτό το κομμάτι και αυτό μας παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας, παρά τις τεχνικές δυσκολίες των πρώτων ημερών», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Από αύριο θα μπορούμε να κατεβαίνουμε στην πυλωτή της πολυκατοικίας και μετά από μια εβδομάδα και έξω από αυτή αλλά μόνο μέσα στην περιφέρεια στην οποία ζούμε. Αυτό σημαίνει ότι αν αυτή τη στιγμή ήμουν στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσα να μετακινηθώ για παράδειγμα σε μια απόσταση από την Αγία Παρασκευή στο Χολαργό».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα