back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

O καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 22/4/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

“Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει μέσα στο Μάϊο και θα γίνει σταδιακά προκειμένου να δούμε πώς αντιδρά η επιδημία στην Κοινότητα” εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον ‘Αρη Τόλιο ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

“Εντός του Μαΐου και μέχρι το τέλος, θα δούμε τα αποτελέσματα της χαλάρωσης των πρώτων μέτρων, εκτός κι αν κάτι έχει πάει τελείως στραβά. Θεωρώ ωστόσο ότι εάν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε, μέσα στο Μάϊο και πλήρη μηδενισμό των κρουσμάτων,”είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην δημιουργία “υγειονομικού διαβατηρίου,” ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως “υπάρχουν γρήγορα τέστ για τα αντισώματα, που αυτή τη στιγμή περνάνε από αξιολόγηση,” ωστόσο τόνισε πως “χωρίς μοριακό τεστ δεν μπορεί να υπάρξει κινητικότητα”.

“Αν δε γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι αρνητικοί στον ιό, είναι δύσκολο να σκεφτούμε κάποια κινητικότητα. Υπάρχουν βέβαια κάποια γρήγορα μοριακά τεστ, τα οποία βοηθάνε, αλλά το θέμα είναι και η επάρκεια αντιδραστηρίων. Εάν καταφέρει η βιομηχανία και η τεχνολογία να λύσει αυτό το πρόβλημα, μετά νομίζω, είναι απολύτως εφικτό το “υγειονομικό διαβατήριο”

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα