back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Α. Τσουλφά: Να μη βάζουμε πήχη στους στόχους μας. Δεν υπάρχει όριο σε όσα μπορούμε να πετύχουμε

Διαβάστε επίσης

 

Παρούσα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 17χρόνια και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Αθήνα το 2004 με την Σοφία Μπεκτώρου, δηλώνει η Αιμιλία Τσουλφά. Σε ηλικία 48 ετών σήμερα, ανοίγει πανιά για τη κατάκτηση μιας ακόμη διάκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτές το 1996, το 2000 και το 2004, εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα.

«Δεν είχα φανταστεί ότι σε αυτή την ηλικία θα έβαζα πλώρη για αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου. Ήρθαν όμως έτσι οι καταστάσεις, ώστε δούλεψε μέσα μου το πείσμα και θέλησα να ξεπεράσω τον ίδιο μου τον εαυτό και να έχω μια τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες» λέει στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Η δεκαεπτάχρονη αποχή της Αιμιλίας Τσουλφά από τις αγωνιστικές διαδικασίες είχε να κάνει με την απόφαση να δημιουργήσει οικογένεια και να αφοσιωθεί στην ανατροφή των τριών παιδιών, που ήταν οι όμορφοι καρποί της. «Χαίρομαι που τώρα οι κόρες μου είναι σε μια ηλικία που μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει ολυμπιακή προετοιμασία και να τη ζήσουν μέσα από τη δική μου εμπειρία. Να δουν δηλαδή τι σημαίνει να προσπαθείς, να βάζεις στόχους και να παλεύεις να τους πετύχεις. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.»

Και όπως λέει, μέσα από τη δική της προσπάθεια θα ήθελε να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τους νέους να κυνηγούν τα όνειρά τους.
«Το μήνυμά μου είναι μην βάζουμε πήχη στους στόχους μας. Να βαδίζουμε με επίγνωση των δυνατοτήτων μας, αλλά να οραματιζόμαστε ότι πάντοτε μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Γιατί, δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε.»

Όσο για τη στάση της απέναντι στην πανδημία, δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αγωνιστική. Ακόμα και αν δυσκολεύει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία των αθλητών στη διαδρομή για το μεγάλο ραντεβού στο Τόκιο. «Μέσα από δύσκολες συγκυρίες πάντα βγαίνει κάποιο θετικό αποτέλεσμα» δηλώνει η χρυσή Ολυμπιονίκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα