back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δήμαρχος Σαλαμίνας: Το νησί έχει μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο και επιδιώκουμε την αξιοποίηση και προβολή του

Διαβάστε επίσης

 

«Με την υποβρύχια ανασκαφή του 2020 στη Σαλαμίνα, αποκαλύφθηκε μέρος του επιθαλάσσιου τείχους της κλασικής πόλης. Το νησί έχει μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο και εμείς επιδιώκουμε την αξιοποίηση και προβολή του» είπε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Εκτός από την αναβάθμιση του τοπικού Κέντρου Υγείας, δωρεά του Ιδρύματος «Ελπίδα», με την ευκαιρία των εορτασμών για το επετειακό έτος Σαλαμίνα -Θερμοπύλες 2020, ο κ.Παναγόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στην υποβρύχια ανασκαφή του 2020 από την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων, η οποία έφερε στο φως μέρος του επιθαλάσσιου τείχους της κλασσικής πόλης της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, πρόκειται για μια διεπιστημονική, υποβρύχια έρευνα στις ανατολικές ακτές του νησιού, που συνεχίστηκε παρά τις δυσκολίες λόγω πανδημίας. Έγινε στην βόρεια πλευρά του μυχού του Όρμου Αμπελακίου, όπου από το 2016, ερευνώνται βυθισμένα αρχιτεκτονικά υπολείμματα της αρχαίας πόλης της Σαλαμίνας, με συνέχειες στον αιγιαλό.
Η έρευνα αποκάλυψε μεγάλο σκέλος του επιθαλάσσιου τείχους και καραμεικά διαφόρων περιόδων που καλύπτουν σημαντικό διάστημα από τους κλασικούς έως και τους μεσαιωνικούς και νεότερους χρόνους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα