back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ. Σταμούλης: Να προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προλάβουμε τον χειμώνα

Διαβάστε επίσης

 

«Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πυρκαγιά στα Γεράνεια ‘Ορη η οποία ήρθε να προστεθεί στην φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Κινέτα το 2018» δήλωσε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Το μόνο παρήγορο και το πλέον σημαντικό ωστόσο είναι ότι δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός» σημείωσε.

Εκτίμησε ότι τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. «Στόχος μας τώρα είναι η άμεση στήριξη των πληγέντων για την κάλυψη βιοτικών αναγκών και η χορήγηση επιδομάτων για επισκευές και κατασκευαστικές ανάγκες καθώς και για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν» είπε ο κ Σταμούλης.

Εξέφρασε προβληματισμό αλλά και φόβο για τον κίνδυνο πλημμυρών το χειμώνα λόγω της καταστροφής του δάσους καθώς όπως επισήμανε η περιοχή είχε πληγεί και το 2017 με τις πλημμύρες στη Νέα Πέραμο αλλά και από αυτές στην Κινέτα το 2019: «Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι μελέτες και να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα προκειμένου να προλάβουμε τον χειμώνα και φυσικά παράλληλα να αρχίσουν οι αναδασώσεις» τόνισε.

Τέλος ο κ. Σταμούλης ανακοίνωσε ότι «πήρε διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη ότι δεν πρόκειται να “ξεπηδήσουν” στα καμένα ανεμογεννήτριες ή να δούμε εξορύξεις βωξίτη -όπως είχε επιδιωχθεί στο παρελθόν- αλλά θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της δασικής έκτασης που κάηκε»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα