back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μ. Παγώνη: Δικαιολογημένη η σύγχυση των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca, έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες από 60 ετών και άνω, προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, επανέλαβε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κ. Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρείται πλέον αποφόρτιση όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων αλλά και σταδιακά των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία.

Η κ. Παγώνη, έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο που ζήσαμε λόγω της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των εμβολίων προκειμένου να είμαστε ξανά ασφαλείς και να μπορέσουμε από τον Οκτώβριο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Αναφορικά με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca σημείωσε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένος ο προβληματισμός των πολιτών καθώς η Επιτροπή Εμβολιασμών, προχώρησε μεν στη συγκεκριμένη εισήγηση – ανακοίνωση βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, ωστόσο ο τρόπος που έκανε την εισήγηση δεν έγινε κατανοητός.

«Είναι σωστές οι ερωτήσεις του κόσμου για την εισήγηση της Επιτροπής. Άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η μετάδοση του ιού είναι σε μικρότερο βαθμό, άλλαξαν οι παράμετροι γι’ αυτό άλλαξε και η εισήγηση. Έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα. Η Επιτροπή θα έπρεπε να σκεφτεί ότι απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους και όχι σε γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά.

χετικά με τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος που εκκρεμεί για 470.000 πολίτες, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι έχει ασήμαντο ποσοστό επιπλοκής θρόμβωσης ή θρομβοπενίας προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως τα εμβόλια είναι αναγκαία και έχουν καθοριστική συμβολή στη μείωση των κρουσμάτων του Covid-19.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα