back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β. Παπαϊωάννου: Κάθε Σάββατο στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του ΚΥΑΔΑ πραγματοποιούμε οδοντιατρική εξέταση σε ευάλωτα οικονομικά παιδιά έως 12 ετών

Διαβάστε επίσης

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), διευρύνει συνεχώς τις κοινωνικές του δράσεις, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που δίνεται, ώστε να προσφέρει περισσότερα στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αθηναίων, υλοποιεί ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην πρόληψη και στην προστασία της υγείας των παιδιών οικονομικά ευάλωτων οικογενειών της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχει υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.

Όπως εξήγησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Οδοντιατρικής κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, οδοντίατροι από το Εργαστήριο Παιδοδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχονται τα παιδιά κάθε Σάββατο πρωί στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κέντρου και πραγματοποιούν οδοντιατρική εξέταση και καταγραφή της στοματικής υγείας τους.

«Κάθε Σάββατο πρωί εξετάζουμε μικρά παιδιά έως 12 ετών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας προκειμένου να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα και ενημερώνουμε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν αλλά και για τους βασικούς κανόνες στοματικής υγιεινής. Κάθε εβδομάδα γίνεται ένας πλήρης στοματολογικός έλεγχος σε περίπου 10-15 παιδιά. Επίσης, συλλέγουμε επιδημιολογικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να δούμε τις ανάγκες τους», ανέφερε.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η διεξαγωγή του προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής στα παιδιά συνοδεύεται από καταγραφή της οδοντοστοματολογικής κατάστασης, των αναγκών, αλλά και των συνηθειών στοματικής υγιεινής των απόρων παιδιών του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα, μέσω του συγκριμένου προγράμματος δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να εκπαιδευτούν προκειμένου να μάθουν να θωρακίζουν τη στοματική τους υγεία.

«Στόχος μας είναι να προλαμβάνουμε νωρίς τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιάζονται και να δίνουμε τις κατάλληλες οδηγίες. Πρέπει να γίνει μια καλή καταγραφή των αναγκών ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να οργανώσουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένα προγράμματα για όλα αυτά τα παιδιά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα