back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Θ. Κολυδάς: Φθινοπωρινό σκηνικό και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει σταδιακά τις επόμενες ημέρες το μοτίβο του καιρού καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, φαίνεται πως το καλοκαιρινό σκηνικό παραδίδει τη σκυτάλη στο φθινόπωρο.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο μετεωρολόγος και Διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς, τις επόμενες μέρες αναμένεται να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 3 με 4 βαθμών Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28 βαθμούς.

Αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρξει περαιτέρω και πιο αισθητή πτώση του υδραργύρου που θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς στην Αθήνα και λίγο χαμηλότερα στα βόρεια προάστια της Αττικής και έτσι θα διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές στα βόρεια της Αττικής.

Παράλληλα, ίσως σημειωθούν λίγες βροχές την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και στα βόρεια και κεντρικά της Κρήτης, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα, ενώ εντός της ημέρας ενδέχεται να βρέξει και στην Εύβοια.

Ωστόσο, φαίνεται πως μετά την Κυριακή, υπάρχει μια τάση να ανέβει πάλι η θερμοκρασία, αλλά σε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, σε ότι αφορά στην περιοχή της Εύβοιας, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι «από τις 21 Σεπτεμβρίου, η ΕΜΥ έχει ξεκινήσει μια ειδική αναφορά πρόγνωσης με συγκεκριμένους χάρτες για τις βροχοπτώσεις προκειμένου εάν απαιτηθεί να διευκολυνθεί η Πολιτική Προστασία αλλά και να προστατευτούν οι κάτοικοι».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα