back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ν. Παρασκευόπουλος: Μέσω του προγράμματος «Θάλλω» προσπαθούμε να εξαλείψουμε το στίγμα που συνοδεύει την τρίτη ηλικία και το ”ου γαρ έρχεται μόνον”

Διαβάστε επίσης

Η τρίτη ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Εκείνοι που αγαπάμε και νοιαζόμαστε. Είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι γονείς μας, οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωή μας που έχουν δικαίωμα στη ζωή και στο όνειρο.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα γήρανσης ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες και σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ποσοστό των εκφυλιστικών ασθενειών εγκεφάλου που σχετίζονται με τη γήρανση, η ομάδα θεάτρου seveneleven σχεδίασε ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου αναπτύσσει μία ψυχαγωγική δράση που θα μπορεί να αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό κάθε ανθρώπου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Θάλλω» το οποίο υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης των ανθρώπων που ζουν εντός αλλά και εκτός γηροκομείων.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος, ηθοποιός και συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας seveneleven, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε ηλικιωμένους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε παιχνίδια με νοητικές ασκήσεις και τραγούδια για ενδυνάμωση της μνήμης τους αλλά και να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της χρήσης γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

«Προσπαθούμε να εξαλείψουμε το στίγμα που συνοδεύει την τρίτη ηλικία και το ”ου γαρ έρχεται μόνον”. Άλλωστε, η υγεία δεν αφορά μόνο στη σωματική κατάσταση, αλλά και στην πνευματική, στη γνωσιακή, στην ψυχολογία και στην κοινωνική υγεία που είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας το οποίο στερήθηκαν τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας».

Σε αυτή την προσπάθεια «είναι πολύ σημαντική η προσφορά των εθελοντών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι οποίοι – μεταξύ άλλων – πραγματοποιούν επισκέψεις σε ηλικιωμένους, σε ένα σύνολο 25 δομών σε όλη την Ελλάδα σε εβδομαδιαία βάση αλλά και σε ατομικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Παράλληλα, το πρόγραμμα «Θάλλω» σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Νόσο Αλτσχάιμερ (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease – HIAAD.org), ενισχύουν το κοινωνικό τους έργο μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 211 1113642 με μία σειρά από δράσεις που ενισχύουν την ποιότητα φροντίδας μέσα από την έγκυρη ενημέρωση.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα