back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Από 17 Οκτωβρίου τα σχολικά γεύματα καλύπτουν το 40% των δημοτικών, στόχος η επέκτασή τους σε όλα

Διαβάστε επίσης

«Δεν πρόκειται να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ΑμεΑ λόγω αυξημένου κόστους. ‘Ηδη έχει δοθεί επίδομα 350 ευρώ σε 172.000 ΑμεΑ. Παρακολουθούμε την κατάσταση και όπου χρειαστεί θα βοηθήσουμε παραπάνω» διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Αναφερόμενη στο θεσμό του προσωπικού βοηθού για ΑμεΑ η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως εδώ και μια εβδομάδα, που άνοιξε η πλατφόρμα στην Αττική για όσους θέλουν να εργαστούν, έχουν ήδη συμπληρωθεί 2.500 αιτήσεις. Οι εργαζόμενοι θα έχουν μισθό και ασφάλιση. «Υπάρχουν δύο τομές, η μία είναι ότι τα ΑμεΑ θα επιλέγουν τον προσωπικό τους βοηθό και η δεύτερη ότι δεν θα αναγκαστούν να παιδεύονται αφού θα πηγαίνει σπίτι τους τριμελής επιτροπή από κοινωνικό λειτουργό εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή. Επίσης οι ψυχολόγοι θα κρίνουν πόσες ώρες χρειάζεται βοήθεια με πρόβλεψη να παρέχεται ακόμα για 24ωρη βάση».

Τέλος, αναφορικά με τα σχολικά γεύματα η υφυπουργός είπε πως η επιλογή γίνεται με κοινωνικά κριτήρια και θα ξεκινήσουν να δίνονται από 17 Οκτωβρίου: «Φέτος θα καλύπτουν 268 περισσότερα σχολεία καλύπτοντας το 40% των δημοτικών σχολείων, στόχος είναι η επέκταση του θεσμού σε όλη τη σχολική κοινότητα». 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα