back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι που ήταν θύμα μαστροπείας του Ηλία Μίχου στα Σεπόλια. Η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος δράστης με καλυμένα τα χαρακτηριστικά του επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο, την απείλησε και την μαχαίρωσε στο χέρι.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσαν καταγγελίες και δημοσιεύματα ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωση για φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στη Μύκονο, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε βάρος αρχαιολόγου.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του που απευθύνεται προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου χαρακτηρίζει «θλιβερή» την εικόνα που επικρατεί στο νησί επισημαίνοντας ότι αυτή πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατό. Κάνει λόγο για «βαριάς παραβατικότητα με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας του νησιού».

Σε νέα στάση εργασίας, προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τα οδικά μέσα της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Τη διεύρυνση κατά 30% των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων για την ένταξη των ευάλωτων δανειοληπτών στο πρόγραμμα επιδότησης των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως τις 31 Ιουλίου έτσι ώστε να αιτηθούν και να επωφεληθούν περισσότεροι δανειολήπτες.

“Φωτιά” στην τιμή των καυσίμων βάζει η απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει αιφνιδιαστικά την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,16 εκ. βαρέλια ημερησίως. Η μέση τιμή της βενζίνης έχει υπερβεί κατά πολύ το 1,9 ευρώ το λίτρο, ενώ και στην Αττική σήμερα διαμορφώνεται στο 1,899 ευρώ. Η αγορά εκτιμά ότι τις ημέρες των γιορτών στις αστικές περιοχές το λίτρο θα προσεγγίσει τα 2 ευρώ, τιμή στην οποία ήδη πωλείται στην περιφέρεια και τα νησιά. Η μείωση της παραγωγής και η αύξηση των τιμών του “μαύρου χρυσού” αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες πληθωριστικές πιέσεις, πιέζοντας, παράλληλα τις κεντρικές Τράπεζες για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Δυσαρέσκεια για την απόφαση του ΟΠΕΚ από τον Λευκό Οίκο. “Δεν πιστεύουμε ότι οι περικοπές είναι σκόπιμες αυτήν τη στιγμή, δεδομένης της αβεβαιότητας της αγοράς”, δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Αύριο στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ – ΗΠΑ. Aναμένεται να συζητηθεί το πώς θα διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια επιταχύνοντας παράλληλα την πράσινη μετάβαση.

Την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού φέτος εξέφρασε ο Πρωθυπουργός σε σύσκεψη στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου “δεν θα διαταράξουν την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου”.

Σε εξέλιξη η εσπερίδα του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας με θέμα: «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα», στo αμφιθέατρο Μιλτιάδης Εβερτ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας για τη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντηση του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο. “Η υπόθεση αυτή-τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης- δεν θα παραγραφεί ποτέ πολιτικά ούτε ποινικά”.

Το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, θα γίνει αύριο η Φινλανδία σύμφωνα με το ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η Μόσχα θα ενισχύσει την στρατιωτική της ισχύ στη βορειοδυτική Ρωσία, καθώς η Φινλανδία εντάσσεται στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αναμένεται να αποτελέσει πολύ σύντομα, ίσως και απόψε, ο προπονητής της ομάδας Μίτσελ Γκονζάλες.
Η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και οι έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων οδηγούν τον Ισπανό τεχνικό στην έξοδο από τους «ερυθρόλευκους».

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα