back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Π. Μαλακατές για Βοτανικό: Φύγαμε από τα λόγια και περνάμε στις πράξεις

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανέγερσή του βρίσκεται το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο, σύγχρονο και πολυαναμενόμενο, γήπεδο του τριφυλλιού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.
Στο μεγάλο αυτό έργο και στη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές.
«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Το όλο εγχείρημα περνάει από τα λόγια στις πράξεις», είπε χαρακτηριστικά .
 
«Οι πρόδρομες εργασίες  αποτελούν τον προθάλαμο για να ολοκληρωθεί το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μπαίνουμε στην φάση πλέον κατά την οποία σταματάμε τα λόγια και αρχίζουμε τις πράξεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για πρόδρομες, αλλά και απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να προχωρήσει μετά το πραγματικό έργο, που είναι η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, αλλά και του ποδοσφαιρικού γηπέδου», πρόσθεσε.
«Συναισθηματικά θα θέλαμε αυτό το έργο να γινόταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά αφού δεν ήταν εφικτό η καλύτερη λύση ήταν ο Βοτανικός και για αυτό υπερψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο», υπογράμμισε.
Περιγράφοντας τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη είπε μεταξύ άλλων ότι: «Θα περιλαμβάνουν μία κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ,  μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση, καθώς και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθεάτρου, αίθουσας εκδηλώσεων».
Οι πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου, περιλαμβάνουν, εργασίες απορρύπανσης, κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα κτίρια, και χωματουργικές εργασίες στην περιοχή. Με την απορρύπανση του χώρου προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, ενώ απελευθερώνεται πλήρως η έκταση ώστε να εκτελεστούν τα τελικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες που θα γίνουν εντός της αρένας και εντός των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα