back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

M. Ευθυμίου: Με τον Λουκά Καρυτινό και τον Χρίστο Παπαγεωργίου κάνουμε ένα «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής»

Διαβάστε επίσης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φέρνει τη συμφωνική μουσική κοντά στο κοινό.

Η ιστορικός, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας και συγγραφέας Μαρία Ευθυμίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Λουκάς Καρυτινός και ο μουσικός Χρίστος Παπαγεωργίου συμπράττουν στο Μέγαρο Μουσικής και κάνουν ένα «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» (Η Συμφωνική Σουίτα), στις 5 και 6 Μαϊου.

Σκοπός αυτής της σειράς διαδραστικών συναυλιών της ΚΟΑ, όπως υπογράμμισε η κ. Ευθυμίου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού, είναι να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με τη διαχρονική συμφωνική μουσική.

«Περιμέναμε ότι το κοινό θα ανταποκριθεί με μεγάλη χαρά σε αυτό το εγχείρημά μας, όμως αυτό που συνέβη ήταν αλλόκοτο, ασύλληπτο. Μας συγκινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτό το μουσικό ταξίδι μέσω των παραστάσεών μας που είναι ήδη sold out», σημείωσε.

Επισήμανε  ότι  τόσο ο Λουκάς Καρυτινός όσο και ο Χρίστος Παπαγεωργίου είναι άνθρωποι με βαθιά γνώση και αγάπη για την κλασική μουσική που συμπράττουν και φωτίζουν έναν μαγικό κόσμο τον οποίον, εν συνεχεία, όλοι μαζί, παρουσιάζουν στο κοινό με τη συνδρομή της Ορχήστρας, στο κοινό.

Άλλωστε, όπως τόνισε, η μουσική μοιάζει με ένα μαγικό καράβι που σε πάει από μόνο του στο πιο υπέροχο ταξίδι και η «Σουίτα», αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα “διασκεδαστικής” μουσικής της κάθε εποχής και η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί στο σύνολό της μια μοναδική εμπειρία μύησης και απόλαυσης της μουσικής.

«Η συμφωνική σουίτα είναι ένα είδος μουσικής που αναπτύχθηκε μετά τον 17ο αιώνα κυρίως στη Γαλλία και υπηρετείται μέχρι και σήμερα. Ο συνθέτης αισθάνεται την ελευθερία να σωρεύει χορευτικές μουσικές τη μια πάνω από την άλλη, όπως κάνουμε στα πάρτι μας. Είναι μια ευχάριστη νότα μέσα στην κλασική μουσική, αποτελεί την ανέμελη πλευρά της», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα