back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ν. Παπαθανάσης: Στόχος μας να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη ύπαρξης μια σταθερής, αυτοδύναμης κυβέρνησης που θα προχωράει με γρήγορο βηματισμό, θα στηρίζει το επενδυτικό περιβάλλον κάνοντας τη χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα, θα συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και θα δίνει προοπτική στη νέα γενιά, υπογράμμισε ο Νίκος Παπαθανάσης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Β1 Βόρειο Τομέας της Αθήνας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο, να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας. Σε μια χώρα όπως η δική μας που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα, θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους να αισθανθούν ασφαλείς ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των πολιτών και το εισόδημά τους, να μειωθεί η ανεργία, να ενεργοποιηθούν οι τριετίες ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες να έχουν μια καλύτερη ζωή», ανέφερε.

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για σημαντικά βήματα που έγιναν στη διάρκεια της τετραετίας και που μένει να ολοκληρωθούν την επόμενη: «Βρεθήκαμε σε μια μεταβατική περίοδο και εν μέσω πανδημίας έπρεπε να διοχετεύσουμε πόρους για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Όταν παραλάβαμε, ήμασταν ουραγοί στην απορρόφηση και βρεθήκαμε πρώτοι στην Ευρώπη. Η εξειδίκευση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του προγράμματος Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που είναι περίπου 80 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2022. Αυτό σημαίνει ότι το 2023 ξεκινούν όλα τα προγράμματα. Τα χρήματα τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στην Οικονομία.

Επομένως χρειάζεται μια κυβέρνηση με εμπειρία που ξέρει να κάνει τη δουλειά, να τρέχει και να απορροφά χρήματα, κάτι που δεν κατάφερε να το επιτύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται επί της ουσίας για χρήματα που θα μας δώσουν μια άνεση στήριξης και διεύρυνσης των προγραμμάτων μας», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για χρήματα που κατά κύριο λόγο θα διοχετευτούν στην στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ θα υπάρξει κατανομή των πόρων και για έργα υποδομών.

«Υπάρχει μεγάλη επιτήρηση των προγραμμάτων και οι εκταμιεύσεις βασίζονται στην παρακολούθηση και στους χρονοστόχους . Επομένως, όλα άπτονται της σωστής συμπεριφοράς και της ικανότητας που έχουμε ως κράτος να στηρίξουμε την απορρόφηση και την ολοκλήρωση των προγραμμάτων».

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Ως χώρα , έχουμε αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη και πρέπει να πορευτούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μείωσης του χρέους επί του ΑΕΠ, υπάρχει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2023-2027, ενώ είμαστε μπροστά και στην επενδυτική βαθμίδα η οποία θα απελευθερώσει επενδυτικές δυνάμεις, θα φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας και θα μειώσει τα spreads».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα