back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Φ. Δρακάκη: Οι παίκτριες της Εθνικής Κωφών Γυναικών έχουν τεράστια θέληση και δύναμη

Διαβάστε επίσης

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη κατέκτησε η Εθνική Κωφών Γυναικών, μετά από την νίκη της επί της Ιταλίας με 53-45 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Με το βλέμμα στον επόμενο στόχο, το πανευρωπαϊκό στην Ισπανία, η προπονήτρια της ομάδας, Φρόσω Δρακάκη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τη θέληση και την τεράστια δύναμη ψυχής των αθλητριών της ομάδας αλλά και για την δική της εμπειρία από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

«Η πρώτη μου επαφή με μπάσκετ κωφών είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Τα κορίτσια είναι καταπληκτικές αθλήτριες και σπουδαίοι άνθρωποι. Η επικοινωνία μας είναι πολύ πιο εύκολη από ότι ίσως θα περίμενε κανείς. Επειδή δεν μπορούν να ακούσουν, έχουν τρομερή συγκέντρωση και προσήλωση σε αυτό που κάνουν», τόνισε, προσθέτοντας ότι με τις παίκτριές της έχουν αναπτύξει συγκεκριμένους κώδικες επικοινωνίας.

«Έμαθα κάποια βασικά πράγματα στη νοηματική ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, προσπαθώ να μιλάω αργά ώστε τα κορίτσια να διαβάζουν τα χείλη μου. Για τις κωφές και βαρήκοες αθλήτριες αυτό που έχει σημασία είναι να περνάει το μήνυμά σου με αργό και καθαρό τρόπο», πρόσθεσε.

Και επειδή ο αθλητισμός ενώνει , η Φρόσω Δρακάκη υπογράμμισε την ανάγκη εξωστρέφειας του αθλήματος προς όφελος των συνανθρώπων μας που δεν έχουν δυνατότητα ακοής.

«Είναι σημαντικό οι κωφοί ή βαρήκοοι αθλητές να μάθουν ότι υπάρχει Ομοσπονδία στην οποία μπορούν να απευθυνθούν και αθλήματα που θα τους βοηθήσουν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Πραγματοποιούνται αγώνες τόσο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα σε έναν τέτοιο αθλητικό κύκλο, οι αθλητές που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα και αποκτούν αυτοπεποίθηση», σημείωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα