back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δ. Σταθόπουλος: Δεν μπορείς με σεμινάρια 2 ημερών να προσφέρεις υπηρεσίες διασώστη του ΕΚΑΒ

Διαβάστε επίσης

«Σκέφτηκαν λανθασμένες λύσεις κι αναποτελεσματικές. Στην πράξη δεν θα υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε, σχετικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πυροσβεστική ήδη κάνει διακομιδές ασθενών με πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα όταν χρειάζεται, αλλά «το θεσμικό πλαίσιο- έτσι όπως αναφέρεται- δεν έχει καμία τύχη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως ένας διασώστης του ΕΚΑΒ έχει άλλα χαρακτηριστικά και τυπικά προσόντα από τους πυροσβέστες.

«Δεν μπορεί με ένα σεμινάριο 2 μερών να προσφέρεις υπηρεσίες διασώστη του ΕΚΑΒ. Δεν αρκεί η μεταφορά του ασθενούς», τόνισε και επισήμανε ότι ο νόμος προέβλεπε στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί τεχνικά είναι ανεφάρμοστος.

« Δε γίνεται, όχι γιατί εμείς δε θέλουμε να γίνει, αλλά γιατί εμείς έχουμε υποστελέχωση και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στις δικές μας ανάγκες», τόνισε ο κ. Σταθόπουλος προσθέτοντας ότι «κανένας αρχηγός πυροσβεστικού σώματος κι υπουργός δε θα στείλει πυροσβέστη να κάνει διακομιδή ασθενούς την ώρα που είναι σε εξέλιξη φωτιά ή σε περιόδους που είμαστε σε επιφυλακή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα