back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

O Αθήνα 9.84 και η εκπομπή “Δημόσια και Ιδιωτικά” τιμούν τη μνήμη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Καλφόπουλου

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84, τιμώντας τη μνήμη του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κώστα Καλφόπουλου, βαθύ γνώστη της αστυνομικής λογοτεχνίας ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια, μεταδίδει την Κυριακή, 9 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα σε επανάληψη την εκπομπή “Δημόσια και Ιδιωτικά”  στην οποία είχε φιλοξενηθεί.

Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, στις 12 Μαρτίου, ο Κώστας Καλφόπουλος είχε συνομιλήσει με τη Μάιρα Παπαθανασοπούλου για το τελευταίο βιβλίο της «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers.

O Κώστας Θ. Καλφόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Ήταν απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών – Dörpfeld Gymnasium. Σπούδασε Κοινωνιολογία (ΜΑ), Πολιτική και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Universität Hamburg). Από το 1996 απασχολούνταν ως δημοσιογράφος στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο Τύπο και ως επιμελητής (editor) στον χώρο των εκδόσεων. Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης της Καθημερινής (ημερήσια και κυριακάτικη έκδοση) και από το 2018 αρθρογραφούσε στο The Books’ Journal. Είχε την ευθύνη της αρχισυνταξίας του περιοδικού Πολάρ. Ως ξένος ανταποκριτής συνεργάστηκε με γερμανόφωνα ΜΜΕ (Neue Zürcher Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Neues Deutschland κ.ά.). Ήταν μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ / FPA).

Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με φόνο” (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Επιμέλεια-παραγωγή: Έλενα Χατζηιωάννου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα