back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κ. Ταρασλιάς: Περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης έχουν καεί στη Ρόδο

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 100.00 στρέμματα γης έχουν καεί μέχρι στιγμής από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται για 8η ημέρα στη Ρόδο, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος του νησιού, Kωνσταντίνος Ταρασλιάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Πρόσθεσε ότι πολλά ελάφια κείτονται νεκρά στις παρυφές δρόμων του νησιού καθώς δεν κατάφεραν να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα και τα οποία ανήκουν σε προστατευόμενο είδος που ζει μόνο στη Ρόδο ενώ ο πληθυσμός τους ήταν ήδη χαμηλός.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στο νησί μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου, στο χωριό Βάτι. Χθες βράδυ δημιουργήσαμε στο συγκεκριμένο σημείο μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη μέσα σε έναν ξεροπόταμο ώστε να ανακοπεί η φωτιά γιατί σε κοντινή απόσταση υπάρχει ένας μικρός οικισμός. Πρέπει κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα το οποίο εκτός από μια τεράστια οικολογική καταστροφή πλήττει και την τοπική οικονομία και τον τουρισμό από τον οποίο ζει το νησί», υπογράμμισε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν πλήττονται τουριστικές περιοχές: «Εμείς ζούμε από τον τουρισμό καθώς το 95% της οικονομίας συνδέεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο μαζί του. Αυτή τη στιγμή το νησί λειτουργεί τουριστικά και διαθέτει περισσότερες από 200.000 κλίνες, όμως, μας φοβίζει ότι λόγω της κατάστασης που βιώνουμε θα επηρεαστεί αρνητικά ο τουρισμός», πρόσθεσε.

«Η Ρόδος έχει απίστευτα δάση και εμφανή πολιτισμό παντού. Το τι ακριβώς έγινε ή όχι από τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, θα το συζητήσουμε μετά την καταστροφή και θα πρέπει υπάρξουν οι αντίστοιχες απαντήσεις όπως πώς προκλήθηκε η φωτιά ή γιατί αναζωπυρώνονταν πυρκαγιές σε σημεία που δεν υπήρχαν εστίες», συμπλήρωσε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα