back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Β. Χατζηκυριάκος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αλμυρό, παραμένουμε σε επιφυλακή

Διαβάστε επίσης

Τη μάχη με τις φλόγες που έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Μαγνησίας σε διαφορετικά μέτωπα, περιέγραψε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σήμερα οι φωτιές βρίσκονται υπό έλεγχο.

«Η χθεσινή μέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 46 βαθμούς Κελσίου και δυνατούς ανέμους. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πυρκαγιές σε τρία διαφορετικά σημεία με καταστροφικότερη όλων εκείνη που πέρασε την εθνική οδό και κατευθύνθηκε ανατολικά προς τη θάλασσα. Εκεί υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες καθώς και μεγάλες βιομηχανίες με εκατοντάδες εργαζόμενους και ένας μικρός οικισμός. Διατάξαμε εκκένωση, έκλεισαν όλα τα εργοστάσια και απομακρύνθηκε ο κόσμος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχουν καταστραφεί αγροτικές παραγωγές και υποδομές καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες και εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο μιας γυναίκας στην περιοχή Χοροστάσι στον Αλμυρό η οποία διέμενε με τον σύζυγό της σε τροχόσπιτο όπου και εγκλωβίστηκε από τη φωτιά.

«Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, ειδοποιήθηκαν συμπολίτες μας μέσω του 112 προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή. Είχαμε ειδοποιήσει και τηλεφωνικά με το ζευγάρι να απομακρυνθεί αλλά δυστυχώς δεν έφυγαν από το σημείο με αποτέλεσμα να χάσει η γυναίκα τη ζωή της», σημείωσε.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε πιθανή αναζωπύρωση. Έχουμε ήδη αιτηθεί να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα