back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δ. Βερβεσός: Δεν υπάρχει λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, όλα είναι… πάμε κι όπου βγει

Διαβάστε επίσης

Υπό τη βαριά σκιά της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ μετά από επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου έκανε λόγο για ανικανότητα της πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό, η αυστηροποίηση των ποινών, δεν αρκεί για να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα ώστε να μην έχουμε επανάληψη των τραγικών αυτών περιστατικών.

«Μόλις πριν από λίγο καιρό, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ανακοινώθηκαν αυστηρές ποινές, όμως αποδείχτηκε περίτρανα ότι κανείς δεν φοβήθηκε και προφανώς κάτι τέτοιο δεν ήταν ικανό να αποτρέψει αυτούς τους ανθρώπους από το να εγκληματήσουν. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την αυστηροποίηση του ποινικού οπλοστασίου της πολιτείας. Τέτοια φαινόμενα που έχουν γερές ρίζες ή τις ξεριζώνεις για να μην αναπαράγονται ή οφείλεις ως κράτος να έχεις έναν μηχανισμό που θα προστατεύει την ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών και δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκτίμησε ότι τόσο η πολιτεία όσο και οι αθλητικοί σύλλογοι οφείλουν να λάβουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα και να επιδείξουν ουσιαστική βούληση για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων .

«Η λύση είναι η τιμωρία των ομάδων. Να αποκλειστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εθνικές και τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο αυτό θα αποτελούσε σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου», υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν , ενώ υπήρχε ενημέρωση για την κάθοδο των χούλιγκαν στην Αθήνα, τους άφησαν να κυκλοφορούν, ανενόχλητοι σχεδόν σε όλη τη χώρα και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να λήξει το ζήτημα με την καρατόμηση τροχονόμων. Την πλήρωσε η τελευταία τρύπα του ζουρνά, απλά για να δείξουμε ότι κάτι γίνεται, ότι η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά.’Όμως, η δολοφονία του 29χρονου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να νομίζει η κυβέρνηση ότι με αυτού του είδους τη διαχείριση θα το ξεπεράσει».

Κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο είτε με τις φωτιές είτε με το κίνημα της πετσέτας και τώρα με αυτό το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας ενός συνανθρώπου μας , ότι το κράτος είναι σε πλήρη αποδόμηση, έχουμε το …μη κράτος. Δεν υπάρχει λειτουργία κρατικού μηχανισμού, δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι… πάμε κι όπου βγει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα