back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μ. Δομάζος: Όλα τα γκολ χάνονται και όλα τα γκολ μπαίνουν, «χρυσάφι» το τέρμα του Μαντσίνι ενόψει της ρεβάνς με την Μπράγκα

Διαβάστε επίσης

Ο Μίμης Δομάζος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ιστορική μορφή του Παναθηναϊκού, ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου σύμφωνα με το προσωνύμιο που του δόθηκε για να περιγράψει τα ηγετικά του προσόντα μέσα στο γήπεδο. Στη μακροχρόνια καριέρα του, κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους, αριθμός ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, 9 πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό (1960, 1961,1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977) και 3 κύπελλα (1967, 1969, 1977) και ένα με την ΑΕΚ (1979). Φυσικά, κορυφαία στιγμή της καριέρας του αποτελεί η συμμετοχή του ως αρχηγός του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ κόντρα στον Άγιαξ στις 2 Ιουνίου 1971.

Ουδείς , λοιπόν, καταλληλότερος να σχολιάσει τη χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα στην Πορτογαλία για τα playoffs του Champions League, όπου οι «πράσινοι», μπορεί να γνώρισαν την ήττα με 2-1, ωστόσο, το γκολ του Μαντσίνι στις καθυστερήσεις τους κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο «στρατηγός», μίλησε στον Ανδρέα Χανιά και στην Έλενα Χατζηιωάννου για την απόδοση του «τριφυλλιού» στην Πορτογαλία.

«Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με λάθος σκεπτικό, πιστεύοντας ίσως ότι θα ήταν εύκολο να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε. Ωστόσο, έδειξε ότι αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό για να φτάσει στο γκολ και τελικά το πέτυχε. Αυτό το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ, είναι χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό», επεσήμανε.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ανεπανάληπτη, χαμένη ευκαιρία του Σλοβένου επιθετικού του Παναθηναϊκού, Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος «κατάφερε» να… μην σκοράρει ώστε ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει σε 1-1 .

«Όλα τα γκολ χάνονται και όλα τα γκολ μπαίνουν. Συνηθίζω να λέω ότι τα εύκολα γκολ χάνονται εξίσου εύκολα, ενώ τα δύσκολα μπαίνουν πολύ εύκολα. Όταν εγώ έπαιζα, έχασα γκολ κάτω από τα γκολπόστ. Μάλλον ο Σπόραρ δεν περίμενε τη μπάλα και δεν τοποθέτησε σωστά το σώμα του», εκτίμησε.

Πως, όμως, διαχειρίζεται ένας ποδοσφαιριστής την πίεση που υπάρχει γύρω του στη διάρκεια μια αναμέτρησης;

«Κάθε ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει έναν αγώνα με τον δικό του τρόπο. Εγώ προετοιμαζόμουν από τη Δευτέρα για να παίξω την Κυριακή. Στη εποχή μου, ήμασταν όλοι ερασιτέχνες, όλοι Έλληνες και οι περισσότεροι από εμάς κάναμε δεύτερη δουλειά για να ζήσουμε. Αν οι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής έπαιζαν σήμερα, θα έκαναν θαύματα. Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό αγωνίζονται κυρίως ξένοι παίκτες και θεωρώ πως σκέφτονται κυρίως επαγγελματικά, να έχουν δηλαδή καλή απόδοση για να κερδίσουν ένα καλό συμβόλαιο και περισσότερα χρήματα και δόξα και όχι για τη φανέλα. Στα δικά μου τα χρόνια, αγωνιζόμασταν για τη φανέλα μας, για την ομάδα μας, για την αξιοπρέπειά μας και για τον κόσμο», σημείωσε.

Πλέον οι «πράσινοι» θα παίξουν τα… ρέστα τους στο ΟΑΚΑ για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση και ο Μίμης Δομάζος, με την απίστευτη εμπειρία που διαθέτει, συνιστά προσοχή και συμβουλεύει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να αγωνιστούν με υπομονή, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή τους και να «χτυπήσουν» την Μπράγκα εκεί που πονάει, δηλαδή στα άκρα.

«Η ρεβάνς χρειάζεται προσοχή. Από τη μέση και πάνω η Μπράγκα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ωστόσο, υστερεί αμυντικά. Το δεύτερο ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό. Οι Πορτογάλοι θα κλειστούν ενώ από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα έχει την πίεση από το σκορ του πρώτου αγώνα και φυσικά του κόσμου ο οποίος θα είναι ο δωδέκατος παίκτης του. Όμως, οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που θα παίξουν και πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω για να κατακτήσουν την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες αλλά δεν θα πρέπει να βιαστεί ώστε να μην κάνει λάθη. Μακάρι να μπει γκολ και με τη σέντρα αλλά πρέπει να παίξει με υπομονή».

Με την κόρη του και πρόεδρο του Αθήνα 9.84, Πόπη Δομάζου

 

 

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι θέλει τον φετινό Παναθηναϊκό επιβλητικό, επιθετικό και κυρίαρχο.

«Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει από πέρυσι τις βάσεις και έχει φτιάξει μια καλή ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες και πάγκο που δεν είχε την περασμένη σεζόν, επομένως και ο Γιοβάνοβιτς έχει πλέον περισσότερες επιλογές. Σε αυτό που ίσως υστερεί είναι ότι δεν έχει ένα παίκτη ο οποίος θα μπορεί στα δύσκολα να πάρει την ομάδα πάνω . Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα, γιατί στο τέλος δεν διέθετε ούτε τις δυνάμεις αλλά ούτε και τον μεγάλο παίκτη. Γι’ αυτό έπρεπε να πάρει κάποιον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά», υπογράμμισε.

Όσο για το ποιες είναι οι προσδοκίες του από το φετινό πρωτάθλημα, απάντησε στη σχετική ερώτηση χωρίς δεύτερη σκέψη, λέγοντας: «Περιμένω οι λεγόμενες μικρές ομάδες να μπορούν να χτυπήσουν τους μεγάλους. Μόνο τότε θα είναι ωραίο το πρωτάθλημα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα