back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μ. Σγουρίδη: Το Athens Book Space στο Πάρκο Ελευθερίας είναι ένα ιδιαίτερο ένα αναγνωστήριο στην καρδιά της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Μια νέα βιβλιοθήκη για την Αθήνα, το Athens Book Space, το υπαίθριο αναγνωστήριο του Δήμου Αθηναίων, ένας νέος χώρος πολιτισμού και περιβάλλοντος άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας και καλεί τους απανταχού βιβλιοφάγους που αγαπούν το outdoor reading να το επισκεφτούν!

Προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής, το Athens Book Space, αυτό το ξεχωριστό υπαίθριο αναγνωστήριο που δημιουργήθηκε μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, στην “καρδιά” της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων, προσφέρει στους φίλους του βιβλίου τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία.

Όπως εξήγησε η Μαγδαλινή Σγουρίδη, αρχιτέκτων -μηχανικός ΕΜΠ και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Mosaic ΚΟΙΝΣΕΠ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, παρέχεται 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, προκειμένου όσοι το επισκέπτονται να μπορούν να συνδέονται δωρεάν και να διαβάζουν τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία.

«Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια αρκετών χρόνων που προέκυψε ως ιδέα το 2017 όταν κληθήκαμε να σχεδιάσουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο , ένα αναγνωστήριο μέσα στην πόλη της Αθήνας , μια βιβλιοθήκη εύκολα προσβάσιμη από όλους. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό η αρχιτεκτονική να δώσει μορφή στη λειτουργία της ζωής και όχι το αντίθετο. Στόχος μας ήταν να σχεδιάσουμε κάτι σημαντικό για την Αθήνα που όμοιό του δεν υπάρχει παγκοσμίως και ήταν μεγάλη χαρά για εμάς όταν πριν από 3 χρόνια παρουσιάσαμε την ιδέα μας στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογάννη και εκείνος μας είπε ”ναι” χωρίς δεύτερη σκέψη», ανέφερε.

Tο Athens Book Space το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Αθηναϊκή Αγορά, με καλυμμένες και ανοιχτές στοές να εκτείνονται κατά μήκος των τοίχων των κτιρίων θα μπορεί να υποδέχεται το αναγνωστικό κοινό καθημερινά 10 π.μ.-6μ.μ. και το Σάββατο 10π.μ.-3μ.μ., ενώ, όπως επισήμανε η κ.Σγουρίδη, «πέρα από τις ώρες λειτουργίας του θα λαμβάνουν χώρα πολλές παρουσιάσεις, events και συζητήσεις».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα