back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

A. Δαμιανός: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι δύσκολη και γίνεται ακόμα χειρότερη, είμαστε σε πόλεμο

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ιερουσαλήμ κ. Αναστάσιος Δαμιανός μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί λόγω της ανάφλεξης και του λουτρού αίματος στη Μέση Ανατολή.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και γίνονται ακόμα χειρότερα. Είμαστε σε πόλεμο. Έχω ζήσει σχεδόν δέκα πολέμους, πενήντα χρόνια δεν έχω δει τέτοια καταστροφή. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε , για τα εφιαλτικά γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο και έχουν προκαλέσει αιματοκύλισμα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Αναφερόμενος στην ελληνική κοινότητα που αριθμεί 98 άτομα στα Ιεροσόλυμα, καθησύχασε ότι άπαντες είναι ασφαλείς, σημειώνοντας ότι το 95% των Ελλήνων ζουν στην πόλη, βρίσκεται μακριά από τις πολεμικές συγκρούσεις.

«Η Ιερουσαλήμ δεν πειράχτηκε ποτέ. Για χρόνια, όλες οι εθνικότητες συμβιώνουν αρμονικά στην πόλη. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εδώ είναι ήρεμα, τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, οι άνθρωποι και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν κανονικά, μόνο τα σχολεία είναι κλειστά. Όμως, η ατμόσφαιρα δεν είναι ευχάριστη. Ο κόσμος ανησυχεί και λυπάται για όσα γίνονται», τόνισε.

Όπως υπογράμμισε, τα μέλη της Ελληνικής κοινότητας είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις ενώ και ο ίδιος εξέφρασε την αβεβαιότητά του για το που οδηγήσει αυτή η σύρραξη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα