back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μ. Αργυρού: Το «Platforms Project 2023» έχει πλέον μπει στην ατζέντα της διεθνούς εικαστικής σκηνής

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και δικτύωσης σύγχρονων καλλιτεχνικών ομάδων από όλο τον κόσμο και δημιουργίας δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες χώρες, καθώς θα φιλοξενήσει τη διεθνή έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής «Platforms Project 2023».

«Πρόκειται για μια γιορτή, ένα πανηγύρι όπου ομάδες καλλιτεχνών δημιουργούν, επικοινωνούν, συνομιλούν, πειραματίζονται πάνω στην Τέχνη», δήλωσε ο Μιχάλης Αργυρού, συνομιλώντας με την Έλενα Χατζηιωάννου στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρού ο οποίος μαζί με την Άρτεμις Ποταμιάνου ηγούνται της διεύθυνσης αυτού του ξεχωριστού εικαστικού ραντεβού, το «Platforms Project 2023» περιλαμβάνει εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες, 4 πλατφόρμες Αρχιτεκτονικής, 4 θεατρικές πλατφόρμες, μουσική και dj’s και ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, performance, workshops, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.

«Περισσότεροι από 900 καλλιτέχνες και δημιουργοί θα παρουσιάσουν έργα τους στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει πλέον μπει στην ατζέντα της διεθνούς εικαστικής σκηνής. Προσελκύει πολύ κόσμο από το εξωτερικό και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν, πειραματίζονται χωρίς να έχουν σκοπό το κέρδος, γεγονός που τους επιτρέπει να δημιουργούν με απόλυτη ελευθερία», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όσοι βρεθούν στους χώρους της Τεχνόπολης θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την πιο φρέσκια, ανεξάρτητη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, θα γνωρίσουν τις νέες τάσεις αλλά και θα απολαύσουν τους ίδιους τους καλλιτέχνες in action.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες επικεντρώνονται σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα, εστιάζουν στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή αλλά και στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Αυτό το τετραήμερο στην Τεχνόπολη θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε και άλλες μορφές τέχνης, πάντα με γνώμονα το εικαστικό περιβάλλον, υπογράμμισε.

Επίσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του «Platforms Project 2023», θα υπάρχουν δράσεις για παιδιά όπως το Kids Lab, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά 4-16 ετών το οποίο είναι σχεδιασμένο από την ελληνική πλατφόρμα POW WOW, η οποία σε μια προσπάθεια να προάγει την δημιοουργικότητά τους, προσκαλεί τους μικρούς φίλους να δημιουργήσουν μια διαδραστική τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα