back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β. Καραστάθης: Μετά τον σεισμό στο Λεωνίδιο παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ώρες

Διαβάστε επίσης

Με προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή του Αργολικού Κόλπου, μετά τον σεισμό 4,8 βαθμών που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

«Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό  βάθος  15χλμ,  γι αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι σημειώθηκε σε μια περιοχή η οποία δεν μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα σε αυτά τα μεγέθη και  δεν έχει δώσει κάποιον αξιόλογο σεισμό, εκτός από έναν μεγέθους 4,4 το 2013», ανέφερε ο Βασίλης Καραστάθης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Σημείωσε ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σεισμού το γεγονός ότι πριν από την εκδήλωσή του, υπήρξε έντονη προσεισμική δραστηριότητα.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση και τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν υπάρχουν ζημιές από το σεισμό καθώς έγινε σε υποθαλάσσιο χώρο. Ακολούθησαν δέκα  μετασεισμοί και δεν φαίνεται για την ώρα κάτι περίεργο. Τα ρήγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, γνωστά στην περιοχή, όμως, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα