back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

O θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, πεζογράφος και μεταφραστής Ανδρέας Στάικος… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9,84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου καλεσμένος ο θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, πεζογράφος και μεταφραστής Ανδρέας Στάικος.

Με αφορμή το νέο του έργο, ο σημαντικός συγγραφέας έρχεται στο στούντιο του Αθήνα 9,84 για να μας αφηγηθεί χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του, από τα παιδικά του χρόνια , την εποχή στο Παρίσι, Tην σχέση του με τον λόγο, τους ηθοποιούς και τα θεατρικά κείμενα.

Ο Ανδρέας Στάικος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Σχολή Δραματικής Τέχνης στο Παρίσι.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά κείμενα.

Μεταφραστής του Μολιέρου, του Μαριβώ, του Αλφρέ ντε Μυσσέ, του Λαμπίς,

Το μυθιστόρημα «Επικίνδυνες μαγειρικές» κυκλοφόρησε το 1997 και μεταφράστηκε σε 27 γλώσσες ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο.

 

Κατά καιρούς έχει διδάξει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Συνεργάζεται με τα Εργαστήρια Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου επί σειρά ετών.

 

Το νέο έργο του σημαντικού συγγραφέα Ανδρέα Στάικου «Αλίφειρα», μια εξωφρενική, όσο και πικρή κωμωδία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ίδιου, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Ξυδάκη, σκηνικά του Αλέξη Κυριτσόπουλου και ένα θίασο εκλεκτών ηθοποιών Δημήτρης Πασσάς, Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Αιμιλία Μήλιου για 16 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής: Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα