back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Α. Ρέτζιου (ΟΕΝΓΕ): Είχαμε προειδοποιήσει για τη διακοπή των χειρουργείων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»-Ανυπέρβλητες ελλείψεις αναισθησισιολόγων

Διαβάστε επίσης

Διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού, με απόφαση της συνέλευσης γιατρών του χειρουργικού τομέα.

Συγκεκριμένα, μέχρι νεωτέρας, από τις 12 Φεβρουαρίου δεν θα διεξάγονται οι προγραμματισμένες τακτικές επεμβάσεις βάσει της λίστας χειρουργείων, εξ αιτίας της έλλειψης ιατρών αναισθησιολόγων, νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργείου, αλλά δεν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα των εφημεριών και τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί  επισημαίνουν πως είχαν εγκαίρως ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που προκύπτουν και είχαν υπογραμμίσει τους διαγραφόμενους κινδύνους.

«Γνωρίζαμε την εξέλιξη  και είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για αυτή την κατάσταση που έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη λειτουργία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων,  με τους συναδέλφους να κάνουν 10 με 15 εφημερίδες τον μήνα» δήλωσε στον Αθήνα 984, η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Όπως ανέφερε στον Γιώργο Αποστολίδη: «Το Υπουργείο μπορεί να είπε ότι θα δοθεί μία λύση για τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων, αλλά θα είναι ένα μπάλωμα» και κάλεσε το Υπουργείο να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για προσλήψεις, για ωράρια και μισθολογικές αυξήσεις.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΟΕΝΓΕ η αύξηση 20% που ανακοινώθηκε για τις υπερωρίες δεν είναι ικανοποιητική, κρίνεται ως ημίμετρο«Ζητάμε να ισχύσει η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών» διότι διαφορετικά, όπως εξήγησε «θα ανέβει το φορολογητέο εισόδημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα