back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Α. Σκουμπουρδή: Ξεκινούν από τον ΟΠΑΝΔΑ οι δωρεάν ξεναγήσεις στον πολιτιστικό πλούτο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Οι δωρεάν περιηγήσεις στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της Αθήνας από έμπειρους και διπλωματούχους ξεναγούς ξεκινούν και πάλι από τις 18 Φεβρουαρίου με τη σφραγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

Η κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή, αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ιστορικής Ανάδειξης της Πόλης των Αθηνών, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, περιέγραψε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη το πρόγραμμα των ξεναγήσεων που έχει αγκαλιάσει το κοινό.

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τις δωρεάν ξεναγήσεις στις 18 Φεβρουαρίου, παραμονή της γιορτής της Οσίας Φιλοθέης, της κυράς των Αθηνών που έκανε σπουδαίο έργο εθνικής αλλά και ανθρωπιστικής σημασίας στην Αθήνα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Σκουμπουρδή, οι πέντε ξεναγήσεις της 18ης Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Αγορά (σημείο συγκέντρωσης: είσοδος από οδό Αδριανού, απέναντι από τον Άγιο Φίλιππο), στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη (σημείο συγκέντρωσης: Ναός Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη), στον Εθνικό Κήπο ( Σημείο συγκέντρωσης: είσοδος από Βασ. Σοφίας), στο Επιγραφικό Μουσείο (σημείο συγκέντρωσης: είσοδος του μουσείου, Τοσίτσα 1) και στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων (σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 96, Πλάκα).

«Οφείλω να ευχαριστήσω τις συναδέλφους μου που ξεναγούν εθελοντικά για δύο μήνες μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα της αμοιβής τους από τον ΟΠΑΝΔΑ», σημείωσε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου οι ξεναγήσεις θα είναι περιορισμένες καθώς , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο ΟΠΑΝΔΑ θα διοργανώσουν το 13ο Κυνήγι Θησαυρού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, προσκαλώντας τους Αθηναίους να ανακαλύψουν ιστορικά αξιοθέατα, μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

«Ξεκινάμε από τον Μάρτιο ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα ξεναγήσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου και το περιεχόμενό τους θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα», συμπλήρωσε.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται μόνο με προκράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα opandaxenagiseis.gr.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα