back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ε. Στυλιανίδης: Σε λάθος κατεύθυνση ο νόμος για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Διαβάστε επίσης

Με αναταράξεις, διαφοροποιήσεις γύρω από την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας και με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, έγινε νόμος του κράτους το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τους διαφωνούντες για το θέμα εντός της κυβερνώσας κεντροδεξιάς παράταξης, μίλησε στον Αθήνα 984 και εκτίμησε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου διαπέρασε οριζόντια το πολιτικό σύστημα, επιτεύχθηκε με τη σύμπραξη πέντε κομμάτων, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν οι επιφυλάξεις ως προς το περιεχόμενό του.

«Προσωπικά είπα όχι, επισημαίνοντας σειρά προβλημάτων που δημιουργούνται. Θεωρώ δεν κλείνει, αλλά αντίθετα ανοίγει ένα θέμα. Ο νόμος είναι σε  λάθος κατεύθυνση και στο εξής χρειάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα, όπως το θέμα της παρένθετης μητέρας. Επειδή δεν αναγνωρίζεται η σχέση συγγένειας, θα χρειαστούν αλλαγές στο Αστικό Δίκαιο» δήλωσε στον Γιώργο Αποστολίδη.

Εξηγώντας περαιτέρω την θέση του σημείωσε: «δεν θεωρώ ότι τακτοποιείται μια εκκρεμότητα στην κοινωνία. Επίσης, αντιμετωπίζεται διαφορετικά ο θεσμός της οικογένειας, αφού δεν υπάρχουν ερωτήματα νομικά για την παρένθετη μητέρα. Εγώ διαφωνώ».

Σύμφωνα με τον κ Στυλιανίδη «άνοιξε η πόρτα σε μια σειρά από αλλαγές με κάποιους να είναι θετικοί και άλλους να διαφωνούν… Είχαμε συζητήσει εκτενώς το θέμα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο καταψήφισα δημόσια και συνειδητά, γιατί δεν έπρεπε να διαταραχθεί το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας».

Για την Εξεταστική για τα Τέμπη

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, στην οποία μετέχει, επισημαίνοντας το δύσκολο έργο  λόγω της πληθώρας μαρτύρων που εξετάστηκαν και πολλών, οι οποίοι έπονται .

«Αξιολογούνται, πέραν της ποινικής ευθύνης,  οι πολιτικές, διοικητικές και διαχειριστικές ευθύνες, προκειμένου να παραδοθούν στη  δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία. Καταβάλλεται μια προσπάθεια και δεν της αξίζει να χάνεται στο χώρο των πολιτικών εντυπώσεων» τόνισε και υπογράμμισε πως «Όταν καλείται κάποιος στην Επιτροπή πρέπει να εξετάζεται ως μάρτυρας και μην καθοδηγείται από κόμματα, διότι οφείλουμε να σεβόμαστε τον προανακριτικό της ρόλο».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας υπεραμύνθηκε του αγώνα των αγροτών, αλλά και των κυβερνητικών προσπαθειών σε αναζήτηση λύσης  προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Οι  αγρότες αντιμετωπίζουν θέματα οικονομικής επιβίωσης. Στην πολιτική ατζέντα επί χρόνια δεν υπήρχε η έννοια του αγρότη. Η κυβέρνηση κατά την προηγούμενη τετραετία προσπάθησε να στηρίξει τους αγρότες κυρίως με σημαντικές κοινοτικές επιδοτήσεις που πέτυχε να δοθούν στη χώρα. Τώρα, γίνεται μια προσπάθεια από τον πρωθυπουργό να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να παραμείνουν βιώσιμα τα αγροτικά νοικοκυριά. Το θέμα είναι και ευρωπαϊκό» ανέφερε στη συνέντευξή του στο σταθμό της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα