back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στον Αθήνα 9.84 η πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Ολύμπια Δημοτικού θεάτρου, Τάση Χριστογιαννόπουλου

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη, έδωσε στον Αθήνα 9.84 και στην ‘Ελενα Χατζηιωάννου, ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια Δημοτικού θεάτρου “Μαρία Κάλλας” καθώς και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Μίλησε για την επιστροφή του στο Ολύμπια, μετά από μια 34χρονη λαμπρή πορεία στα θέατρα του εξωτερικού, αλλά και για το όραμά του απέναντι στις νέες προκλήσεις, που συνεπάγεται η σημαντική διοικητική του θέση.

«Δεν επιστρέφω απλώς εκεί που έκανα το ντεμπούτο μου, επιστρέφω σχεδόν στον τόπο της γέννησής μου» είπε ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, διηγούμενος με χιούμορ:
«Ο πατέρας μου ήταν τότε Διευθυντής της Λυρικής σκηνής. ‘Έφυγε από την κλινική, όπου γεννούσε η μητέρα μου και πετάχτηκε στο “Ολύμπια” να δει αν είχε ξεκινήσει η παράσταση και ώσπου να επιστρέψει είχα γεννηθεί, γεννήθηκα δηλαδή την ώρα που ξεκινούσε μια παράσταση όπερας στη Λυρική σκηνή».

TΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
TΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για τα σχέδια του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια Δημοτικού θεάτρου “Μαρία Κάλλας” και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, τόνισε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει προς το παρόν η γενική κεντρική ιδέα του προγραμματισμού, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τα έργα διότι είναι νωρίς, αλλά μέχρι το καλοκαίρι ο προγραμματισμός θα είναι έτοιμος και οργανωμένος. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να υπάρχει οπερέτα και όπερα μπαρόκ το οποίο είναι ένα είδος που δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα σε άλλους χώρους».

Στο σημείο αυτό ο κ. Χριστογιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής και τη Κρατική Ορχήστρα λέγοντας ότι: «από τα πρώτα πράγματα που συζητήσαμε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο και τη Κρατική Ορχήστρα, ήταν να υπάρξει συνεργασία – για να μην υπάρχει καμία αίσθηση ανταγωνισμού ή ότι μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου. ‘Έτσι λοιπόν μέσα στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, εκτός από Λυρικά έργα, θα έχουμε και κλασικό μπαλέτο».

Παράλληλα μας μίλησε για το όραμά του, μια αμφίδρομη και ζωντανή σχέση της τέχνης και της μουσικής, με τους ανθρώπους, για τους ανθρώπους.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να καταφέρουμε να πάμε σε γειτονιές, σε δομές του δήμου, σε στέγες ηλικιωμένων ή ανθρώπων με διάφορες δυσκολίες, να τους προσφέρουμε μουσική ή να τους καλέσουμε σε μια σχέση μέσα από την τέχνη, είτε είναι ένα θεατρικό δρώμενο είτε ένα μουσικό. Ακόμα και μια φωτογραφική προέκθεση με φωτογραφίες της γειτονιάς ή και ζωγραφιές, όπου θα παρουσιαστούν στη συνέχεια σε μια μεγάλη έκθεση στο Ολύμπια.

Για παράδειγμα οι φωτογραφίες θα σχηματίσουν ένα σκηνικό και ταυτόχρονα θα γίνεται μια συναυλία στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και κάποιοι ερασιτέχνες. Θέλουμε ακόμα να πηγαίνουν μουσικοί από τις ορχήστρες μας τις Κυριακές, σε σπίτια ανθρώπων που έχουν δυσκολίες και δεν μπορούν να βγουν έξω. Αυτά εννοώ όταν μιλάω για αμφίδρομη σχέση και ζωντανή σχέση της τέχνης και της μουσικής με τους ανθρώπους, για τους ανθρώπους».

Τέλος, σε ερώτηση πως θα μπορούσε το Δημοτικό μουσικό θέατρο “Μαρία Κάλλας” και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων να συνεργαστούν με τον Αθήνα 9.84 ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος υπογράμμισε:

«Ακόμα και αν δεν το ξέρουν συνεργάζονται ήδη, δεδομένου ότι φέρουν το τίτλο, άρα φέρουν την ταυτότητα του Δημοτικού φορέα. Ανήκουν και απευθύνονται στον Δήμο της Αθήνας, στους δημότες, στους πολίτες και άρα εμείς μπορούμε να συνεργαζόμαστε και θα συνεργαστούμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα